Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgını gölgesinde YKS – Barış Uluocak: “Tedbirlerin tutarsızlığı, öğrencilerin stresini katlayacak”

Bu hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı‘na (YKS) yaklaşık 2,5 milyon öğrencinin girmesi bekleniyor. Normal şartlarda haziran ayında yapılacak olan sınav, koronavirüs salgınından dolayı temmuz ayına ertelenmiş, fakat daha sonra alınan yeni bir kararla tekrar haziran ayına çekilmişti. Merve Özçelik, bu ani karar değişikliklerini ve hastalık riski devam ederken sınava giren öğrencilerin psikolojik açıdan yaşadıklarını Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Yöneticisi ve Rehber Öğretmen Barış Uluocak ile konuştu. Uluocak, yaşanacak sınav stresinin alınan son kararlarla stresi daha da artıracağını belirtti ve “Önlemlerin tutarsızlığı, sürekli değişkenlik gösteren tedbirler öğrencilerin sınav zamanı zaten doğal olarak yaşayacakları stresi katlayacaktır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.