Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgınla mücadele için kurtarma paketi hazırlayan ABD yönetimi, hayatını kaybeden insanların hesabına yanlışlıkla toplam 1.4 milyar dolar gönderdi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hükümet Sorumluluk Ofisi’nin (USGAO) 25 Haziran Perşembe günü açıkladığı rapora göre; 30 Nisan itibarıyla hayatını kaybeden 1,1 milyon insanın hesabına Hazine tarafından yanlışlıkla kişi başı 1200 dolar olmak üzere toplam 1 milyar 400 milyon dolar para gönderildi.

USGAO’nun açıklamasına göre maddi yardımların hayatını kaybeden insanların hesabına da yatırılmış olmasının nedeni, sürecin mümkün oldukça hızlı işletilmesi için 2008 ekonomik krizinde oluşturulan altyapının kullanılmış olması. Hazine ile Gelir İdaresi (IRS) arasındaki iletişim kopukluğu nedeniyle ölüm kayıtları bir filtre olarak kullanılamamış.

USGAO’ya göre bu karışıklığın temel nedeni IRS’in Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hazırladığı ölüm raporlarına ulaşabilmesine rağmen parayı dağıtan kurum olan Hazine’nin bu verilere ulaşamaması. Bu tip düzensiz ve dikkatsiz ödemelerin engellenmesi için USGAO, Hazine’nin de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verilerine ulaşmasına izin verilmesi gerektiğini belirtiyor.

“Para Hazine’ye geri dönmeli”

IRS ise salgının oldukça ciddi bir tehdit olduğunu ve çok sayıda kişinin bundan etkilendiğini vurgulayarak hayatını kaybeden insanların hesabına yatırılan paranın Hazine’ye geri yollanması gerektiğini ve bu paranın ihtiyacı olan insanlara gönderileceğini kaydetti. Mart ve nisan aylarında Kongre’de onaylanan CARES yasasının ardından şu ana kadar toplam 160,4 milyon ABD vatandaşına 269 milyar dolarlık yardımda bulunuldu. Yapılan yanlış ödemeler de bu kurtarma paketinin bir parçası.

Trump yardımların devam etmesinden yana

ABD’de geçen hafta 1,8 milyon kişinin daha işsizlik yardımına başvurmasıyla birlikte salgının başından beri işsizlik fonuna başvuran kişi sayısı 47 milyona yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump, özellikle seçimler yaklaştığı için bu tip bireysel yardımlara sıcak bakarken bazı Cumhuriyetçiler direkt ödemelerde yeni yanlışlıklar yapılma ihtimalinden dolayı bireysel yardımlara daha ihtiyatlı yaklaşıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.