Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez: “Çoklu baro sistemi eğer gelirse barolar tamamen siyasi olacak. Mahkemeler karar verirken avukatların hangi baroya bağlı olduğuna bakacak”

Türkiye’nin çeşitli illerinden barolar, hükümetin getirmek istediği çoklu baro sistemine karşı 19 Haziran Cuma günü “Savunma Yürüyor” sloganıyla Ankara’ya bir yürüyüş gerçekleştirdi. Avukatlar, 22 Haziran’da Ankara’ya girişlerinde polis şiddetiyle karşılaştı, yürüyüşleri engellenmek istendi. Merve Özçelik, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez‘le yürüyüşün amacını ve yürüyüş sırasında yaşananları konuştu. Suiçmez, “Çoklu baro sistemi eğer gelirse barolar tamamen siyasi olacak. Mahkemeler karar verirken avukatların hangi baroya bağlı olduğuna bakacaklar. Bundan en çok vatandaş ve yargı sistemi etkilenecek” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.