Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a, homofobik sözleri nedeniyle başkan yardımcısı olduğu Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Federasyonu’ndan kınama

Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Federasyonu (IFRC), aynı zamanda kendi başkan yardımcıları da olan Kızılay Başkanı Keremk Kınık’ı, Onur Haftası’na yönelik homofobi ve nefret içeren sözleri nedeniyle kınadı.

Örgütün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Dr. Kerem Kınık’ın ortaya koyduğu düşünceler IFRC’nin görüşlerini temsil etmemektedir. Kınık’ın sözleri hem yanlış hem de hepimizi hedef almaktadır.

Homofobi ve nefret söyleminin her türlüsünü kınıyoruz ve tüm dünyadaki LGBTQİ+ topluluklarıyla dayanışma içinde bulunduğumuzu duyuruyoruz.”

Kınamanın ardından bugün (29 Haziran), Kızılay Başkanı Kınık’tan bir açıklama geldi. Kınamaya neden olan sözlerinin çocukları her türlü zarardan korumak amacıyla yazıldığını belirten Kınık, bunun, çocukların sessiz çığlığı karşısında bir sorumluluk olduğuna inandığını dile getirdi.

Ne olmuştu?

Aynı zamanda IFRC’nin başkan yardımcılığı görevini de yürüten Kızılay Başkanı Kerem Kınık‘ın, dün (28 Haziran) Twitter hesabından yaptığı paylaşım, İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nı hedef aldığı şeklinde yorumlanmıştı. Paylaşımda şu ifadeler yer almıştı:

“İnsanlık onurunu çiğnetmeyeceğiz.

Fıtratı ve çocuklarımızın ruh sağlığını koruyacağız. Sağlıklı yaradılışı bozan ve iletişim gücü ile anormali normal gibi gösterip pedofilik hayalleri çağdaşlık diye gencecik zihinlere zerk eden her kim olursa olsun mücadele edeceğiz.

Yok öyle!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.