Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir Barosu nöbette: “Barolarımızı savunmak için inat ediyoruz!”

İzmir Barosu, çoklu baro düzenlemesine karşı dün Alsancak’taki baro binasında bir araya gelip Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne yürümek istedi. Ancak polis caddeye giden tüm yolları kapattı ve avukatların binanın önünden ayrılmasını engelledi. Çok sayıda avukat, 19:00’dan 23:00’e kadar bina önünde nöbet tuttu. Şarkılar söylendi, danslar edildi, sloganlar atıldı.

Çoklu baro sistemini öngören yasa tasarısı geri çekilene dek mücadele edeceklerini ve eylemliliklerini sürdüreceklerini açıklayan avukatlar “Savunma susmadı, susmayacak” dedi.

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, bina önündeki “özgür kürsü”de bir açıklama yaptı: “Bu ülkenin yurttaşlarına, avukatlarına bir sözümüz var. Sordular ‘Nereye kadar bu mücadele?’ diye. Her sorduklarında aynı şeyi söyledik, şair söylemiş bizden iyisini: bitmedi daha sürüyor o kavga/ ve sürecek/ yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!”

Özkan Yücel, bugün baro başkanlarıyla yapılacak toplantının ardından bir kez daha Ankara’ya yürüme kararı alınabileceğini belirtip “Barolarımızı savunmak için inat ediyoruz ve kararlı davranıyoruz. Bizi bir arada tutmamak için engel çıkarmaya çalışıyorlar. Ama biz gücümüzü birlikte olmaktan alıyoruz” dedi.

İzmir Barosu avukatları, bugün de 19:00’da Alsancak’taki baro binası önünde bir araya gelecek.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Daha demokratik, daha çoğulcu bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız. Bunun için çoklu baro yönetimi üzerinde duruyoruz. Milletvekillerimiz bu konudaki kanun teklifini yarın sabah veriyorlar” demişti.  

Barolar, 19 Haziran’da düzenlemeye karşı Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı. Avukatlar, 22 Haziran’da Ankara girişinde polis müdahalesine maruz bırakılmış, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise bazı baro başkanlarıyla Anıtkabir’i ziyaret etmişti. Savunma Yürüyüşü’ne katılan baro başkanları ve avukatlar ise kent girişinde bir gece bekletilmiş ve ertesi gün Ankara’ya girebilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.