Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump ailesinin “içeriden” portresini yazan Mary Trump: “Hile yapmak Donald için bir hayat tarzı”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın yeğeni Mary Trump, önümüzdeki hafta yayımlanacak kitabında Trump ailesinin ilişkilerini ve Donald Trump’ın süregelen psikolojik sorunlarını detaylarıyla anlatıyor. Trump ailesinin basımını durdurmaya çalıştığı kitapta, Başkan Trump hakkında çarpıcı iddialar yer alıyor.

Klinik psikolog Mary Trump’ın 14 Temmuz’da piyasaya çıkacak kitabının adı “Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man (Çok Fazla Ama Asla Yetmez: Ailem Dünyanın En Tehlikeli Adamını Nasıl Yarattı)”.

Kitapta yer alan iddialar

New York Times’ın, basımından önce edindiği bir kopyasına göre kitapta Donald Trump ve ailesi hakkında yer alan en çarpıcı iddialar şunlar:

  • Donald Trump’ın babası, Fred Trump, çocuklarına duygusal tacizde bulunuyordu. Çocuklarını sevmiyor, onlara kötü davranıyor, birbirleriyle yarıştırıyordu.
  • Başarılı bir müteahhit olan Fred Trump “klinik bir sosyopat”tı.
Donald Trump ile babası Fred Trump (1988).
  • Annesi, Donald Trump’ı küçükken terk etmiş, en az bir sene görmemişti. Bu durum, Donald Trump’ta travmaya sebep oldu.
  • Donald Trump, ABD’deki üniversiteye giriş sınavı SAT’ye kendi yerine girmesi için birine para ödedi. Bu sınavdan aldığı not ile Pensilvanya Üniversitesi’nin prestijli bölümü Wharton Business School’a girebildi (Trump bu diplomasıyla sık sık övünüyor).
  • Fred Trump’ın en büyük çocuğu, Mary Trump’ın babası II. Fred Trump sıkı bir alkolikti. Donald Trump ağabeyinin kötü alışkanlıklarından ve iş dünyasındaki başarısızlığından memnundu. Çünkü bu sayede Donald, aile işinde öne çıkabildi.
  • Donald Trump, bir dönem pilotluk yapan ağabeyi II. Fred Trump’a sinirlendiği bir gün ona “Babamız senin hakkında haklıydı. Abartılmış bir otobüs şoföründen başka bir şey değilsin!” diye bağırdı.
  • II. Fred Trump, 42 yaşında geçirdiği bir kalp krizi sonucunda hastaneye kaldırılırken ailesinden kimse yanında değildi. Donald Trump sinemaya gitmeyi tercih etti. II. Fred Trump o gece hastanede hayatını kaybetti.
  • Donald Trump klinik narsisizm teşhisi için gerekli dokuz kriterin dokuzunu da karşılıyor.
  • Hile yapmak Donald Trump için bir hayat tarzı haline gelmiş durumda
  • Eski hâkim Maryanne Trump Barry, kardeşi Donald Trump için “Tam bir palyaço asla başkan olamaz” ve “Koyu Hıristiyanlar’ın ona oy vermesini anlamıyorum. Kiliseye kamera çekimi dışında hayatında gitmemiştir. Hiçbir prensibi yok. Sıfır!” dedi.
  • Donald Trump stratejik hareket etmiyor. Çevresini onu pohpohlayacak insanlarla dolduruyor, kırılgan egosu ve duygularıyla hareket ediyor.

Düşmanlar edinmenin bedeli

Trump ailesinin yayımlanmasına engel olmaya çalıştığı kitap, yaklaşan başkanlık seçimlerinde Trump’ın kazanma şansını kötü şekilde etkileyebilir. Trump’ın kabinesinde görev yapmış ve iş çevresinden insanlarca daha önce Trump hakkında sert eleştirilerin olduğu kitaplar ve yazılar yayımlanmıştı ancak ilk defa biri, Trump’ın aile hayatı hakkında bir kitap kaleme aldı.

Mary Trump’ın kitabı Simon & Schuster Yayınevi’nden çıkacak. Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un Trump’ı ciddi olarak eleştirdiği “The Room Where It Happened (Olayın Gerçekleştiği Oda)” kitabını da bu yayınevi piyasaya sürmüştü. Trump yönetiminde bulunmuş  başka isimler de Trump aleyhinde kitaplar ve yazılar yayımladı ve Vaşington bunların devamının gelmesini bekliyor.

Geçen senelerde yaşadıkları basına yansıyan kavgalardan önce Trump’ın “pis işlerini” yaptığı iddia edilen avukatı Michael Cohen’in de bir kitap yazacağı söyleniyor.

Beklenen başka bir kitap ise First Lady Melania Trump’ın eski danışmanı ve 15 yıllık arkadaşı Winston Wolkoff’un 1 Eylül’de yayımlanacak kitabı “Melania ve Ben”.

Trump ailesi kitabın basımını durdurmaya çalıştı

Robert Trump

Öte yandan Donald Trump’ın erkek kardeşi Robert Trump, yeğeni Mary Trump’a dava açarak kitabın yayımlanmasını durdurmaya çalıştı. 2001 yılında, Fred Trump’ın vefatı üzerine ailede geçen miras kavgalarının sonucunda Mary Trump bir gizlilik sözleşmesi imzalamıştı. Robert Trump’a göre Mary Trump bu kitabı yazarak sözkonusu sözleşmeyi ihlal etmiş bulunuyor. Dava halen mahkemede ancak geçen haftaki duruşmada hâkim, yayınevi Simon & Schuster’in kitabı basabileceğine karar verdi.

Donald Trump, Bolton’un kitabının da yayınını hukuki olarak engellemeye çalışmış ancak başaramamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.