Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taksicilerin hedefindeki Martı kullanıcıları: “Taksiden daha konforlu ve avantajlı”

Uber’in Türkiye’deki faaliyetlerini “haksız kazanç” olarak değerlendiren ve Uber’in faaliyetlerinin sona erdirilmesine yol açan taksicilerin yeni hedefi kiralık scooter uygulaması “Martı” oldu. Taksi Hakları Derneği, geçen çarşamba sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Martılar’ın denetlenip denetlenmediğini sormuştu.

Medyascope’a konuşan Martı kullanıcıları, Martılar’ın taksilere göre daha ulaşılabilir ve çevre dostu olduğunu söyledi.

Kısa mesafe ulaşım aracı olan ve mobil uygulamayla kiralanabilen  “elektrikli scooter” projesi “Martı”, özellikle kısa mesafeli yolculuklarda pek çok kişinin tercihi. Bunun yanı sıra insanlar sahil kenarlarında ve bisiklet yollarında da Martı kullanıyor. Martı kullanımının yaygınlaşmasından rahatsız olan taksiciler, trafik polislerine Martılar’a ceza kesme yetkisinin verilmesini talep etti.

İhtiyaç anında taksi bulmakta zorlandığını dile getiren bir Martı kullanıcısı, “Martı oldukça konforlu. Kısa mesafe gidilecek yerlerde, taksiden daha avantajlı olduğunu düşünüyorum” dedi. Bir başka Martı kullanıcısı da “Kullanması keyifli. Taksideki gibi çağırma-bekleme durumu yok. Özellikle sahilde kullanmak çok rahat. İnsanlarla da uğraşmamış oluyorum” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.