Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Huysuz Virjin karakteriyle tanınan Seyfi Dursunoğlu toprağa verildi: “Onun gibi sanatçılar, sahneden uzak kaldıklarında ölürler”

Haber: Betül Başak & Yusuf Akcakaya / Kurgu: Özgün Özgül

Seyfi Dursunoğlu, namı diğer Huysuz Virjin, 17 Temmuz’da hayatını kaybetti. Dursunoğlu sevenleri, dostları ve siyasetçilerin katıldığı cenaze töreniyle bugün İstanbul’da toprağa verildi.

87 yaşında ölen Seyfi Dursunoğlu, Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. Dursunoğlu’nun cenazesi alkışlarla taşındı.

Sevenlerinin, dostlarının, akrabalarının ve siyasetçilerin katıldığı cenaze töreninde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) , Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı  (TEMA) gibi dernekler için bağış toplandı.

Cenaze ve defin işlemlerini ÇYDD gerçekleştirdi.

Törene katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Seyfi Dursunoğlu’nun, sansür yüzünden sahnelerden uzak kaldığını vurguladı: “Dursunoğlu, birçok şeyi sansürleyen, sanata baskı uygulayan, kendileri gibi düşünmeyeni engelleyen anlayış nedeniyle sahneden uzak kalmıştır. Üzülerek söylüyorum, Seyfi Dursunoğlu gibi sanatçılar, sahneden uzak kaldıklarında ölürler.”

Yazar Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü de törene katılanlar arasındaydı. Öğütçü, “Seyfi Dursunoğlu duruşuyla, sohbetiyle çok değişik bir insandı. Huysuz Virjin’in değeri yıllar sonra daha iyi anlaşılacak” diye konuştu.

Çocukluk arkadaşları, Dursunoğlu’nun memuriyeti bırakıp sahne sanatçısı olmaya karar verdiğinde yakın çevresinden destek görmediğini ama zaman içinde tüm Türkiye’ye kendini sevdirmeyi başardığını anlattı.

Dursunoğlu, 2014 yılında Kanal D’de Nazlı Ilıcak’ın programında yaptığı açıklamada tüm malvarlığını ÇYDD’ye, vücudunu da kadavra olarak tıp öğrencilerine bağışladığını söylemişti.

ÇYDD Genel Başkanı Ayşe Yüksel, kendilerine bildirilen vasiyette, Dursunoğlu’nun vücudunun kadavra olarak kullanılmasına yönelik yazılı bir beyanı olmadığını, bu yüzden defnedildiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.