Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berivan Tapan ile “Savcı Doğan Öz’ü Vurdular” kitabı üzerine söyleşi

Gazeteci Berivan Tapan, Türkiye’nin öldürülen ilk savcısı Doğan Öz’ün hayatını ve 12 Eylül 1980 darbesine giden yolu, dönemin siyasi çalkantılarına ışık tutarak anlattığı “Savcı Doğan Öz’ü Vurdular – Bir Kontrgerilla Cinayeti” kitabı hakkında, Betül Başak’ın sorularını yanıtladı.

Doğan Öz kimdir?

Savcı Doğan Öz, 24 Mart 1978’de, görev yaptığı Ankara’da, aracının içinde yedi kez ateş edilerek öldürüldü. Öz, göreve başladığı ilk yıllardan itibaren, faili meçhul cinayetleri aydınlatmak için verdiği mücadele ile ismini duyurmuş ve tepki çekmiş bir isimdi. Özellikle ülkücü organizasyonların hukuk dışı faaliyetlerinin soruşturulması için çaba harcayan Öz, “komünist” olduğu gerekçesiyle meslek hayatı boyunca baskı gördü. Öz’ü ölüme götüren ise derin devlet ilişkilerini açığa çıkardığı, uzun bir araştırmanın sonucu ortaya çıkan Kontgerilla Raporu oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.