Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya Kaleiçi Kültür Derneği Başkanı Fikret Çağlan ile söyleşi: “2020 sezonunun yeni rekorlar kıracağı öngörülüyordu ancak salgın nedeniyle bu seneyi kayıp bir sezon olarak görüyoruz”

Antalya‘nın yerli ve yabancı en çok turist ağırlayan noktalarından biri olan Kaleiçi’nin esnafını temsil eden Kaleiçi Kültür Derneği Başkanı Fikret Çağlan, Mehmet Selçuk Ada‘ya konuk oldu.

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında 75 gün boyunca kapalı kalan restoran, kafe ve barların hâlâ tam kapasite ile çalışmadığını söyleyen Çağlan, çalışan personel sayısının da yarı yarıya azaldığını belirtti.

2019 yılında, Türkiye’de turizm açısından rekor kırıldığını belirten Çağlan, “Bu sezon öncesi turizm bakanının ve Antalya Valisi’nin de katılımıyla bir toplantı gerçekleşti. O toplantıda, 2020 sezonunun yeni rekorlar kıracağı öngörülüyordu. Esnaf da bu doğrultuda yatırımlar yaparak sezona hazırlandı ancak koronavirüs salgını bütün dünyayı olumsuz etkiledi. Biz bu seneyi kayıp bir sezon olarak görüyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.