Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Esin Şenol ile söyleşi: “Sağlık Bakanlığı’nın günlük koronavirüs tablosunun değişmesi korkutucu”

Sağlık Bakanlığı’nın günlük açıkladığı, koronavirüs salgınına ilişkin güncel verileri içeren tablo dün değişti. Tabloda daha önceki günlük koronavirüs tablolarından farklı olarak, yoğun bakımdaki hasta sayısı ve entübe hasta sayısı yer almadı. Bu iki veri yerine ağır hasta sayısı ve hastalarda zatürre oranı açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, artık ağır hasta sayısının ve zatürre oranının açıklanacağını söyledi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol, bu değişimin anlamını Medyascope’a anlattı. Veriler değerlendirildiğinde yoğun bakım oranlarının arttığının görülmesini “tedirgin edici” ve “korkutucu” diye niteleyen Şenol, “Biz salgın alarmının ayakta tutulmasını istiyoruz. Tedirgin edici ve korkutucu olmayı istiyoruz. Ama ‘Tedirgin edici ve korkutucusunuz’ suçlamalarıyla da karşı karşıya kalıyoruz. Salgın bir yangın vaziyetindeyken yangın alarmını çalıştırıyor olmanız gerek. Yangını söndürememişsiniz, insanlara ‘yangından uzak durun’ diyorsunuz. İnsanlara ‘Yangından uzak durun’ demenin yollarından biri de gerçek veri paylaşmak” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.