Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ile söyleşi: “Enteresan bir şekilde Antalya sahilleri geçen bayramdan da daha dolu geçti, buna biz de anlam veremedik”

Koronavirüsle beraber akla gelen başlıklardan biri turizmdi. Salgının hızla yayılması turizm beldelerinde korku yaratmış, özellikle tatil noktalarının bayramı nasıl geçireceği merak konusu olmuştu. Birçok kişi koronavirüs korkusuyla tatile gitmekten kaçınıp önlemleri yeterli bulmasa da turizmin başkenti Antalya’da durum tam tersiydi.

Antalya Sanayi ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı yaptığı değerlendirmede, sahillerin geçen bayrama göre hayli dolu olduğunu, işletmeciler olarak kendilerinin de buna anlam veremediğini ancak bu durumu kısa çalışma ödeneğine ve sıcak havaya bağladığını söyledi. ‘‘Tüm önlemlerin ikinci, üçüncü plana atıldığı bir bayram geçirdik’’ diyen Akıncı, sahillerde sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uyulmadığını söyledi, ‘‘Virüs tatile geldi!’’ diyerek endişesini dile getirdi.

Sağlığın turizmden önce geldiğini ve Antalya plajlarından sosyal medyaya yansıyan fotoğrafların sonuçlarını önümüzde günlerde göreceğimizi söyleyen Akıncı, koronavirüs gölgesinde Antalya sahillerinin bayramı nasıl geçirdiğini Medyascope’a anlattı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.