Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Genç hukukçuların gözünden İstanbul Sözleşmesi – Nesibe Kırış ve Mustafa Özgen ile söyleşi

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilinmesi tartışmaları sürüyor. En son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın yönetim kurulunda olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği’nden (KADEM) sözleşmeye destek açıklaması geldi. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sözleşmeden çekilinmesi talebiyle bir rapor sunan, Hayrettin Karaman, Abdurrahman Dilipak gibi isimlerin bulunduğu Türkiye Düşünce Platformu “Mayınlı alana girdik, çekiliyoruz” açıklaması yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli de “Sözleşmeyi kaldırıp kaldırmamayı iyi değerlendirmeliyiz” diyerek, sözleşmenin bir nebze yanında duran bir açıklama yapmıştı. Son olarak 5 Ağustos’ta yapılması planlanan, İstanbul Sözleşmesi’nin konuşulacağı Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Yönetim Kurulu toplantısı ayın 13’üne ertelendi. Sözleşmeyle ilgili gelişmeler bekleniyor ve kadınlar kazanımlarını yitirmemek adına, sözleşmenin korunması ve uygulanması için çağrı yapıyor.

Genç hukukçular Nesibe Kırış ve Mustafa Özgen, İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin Şükran Şençekiçer’in sorularını yanıtladı. Sözleşmenin neyi amaçladığını, tepki gören maddelerin ne anlama geldiğini ve neyi hedeflediğini anlatan Kırış ve Özgen, sözleşmeden çekilmenin, devletin kadına yönelik şiddeti kabul etmesi anlamına geldiğini ve şiddetin artmasına yol açacağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.