Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği “Sanat Parkta Sosyal Mesafeli Festival” başladı

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği  “Sanat Parkta Sosyal Mesafeli Festival” bu akşam Dostlar Tiyatrosu’nun “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevinden Mektuplar” oyunuyla başladı. Geçmiş yıllarda Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da “Sanat Parkta” adıyla düzenlenen konser ve tiyatro etkinlikleri bu yıl, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak yeniden düzenlendi. Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro, 4 Ağustos-27 Eylül tarihleri arasında 32 tiyatro oyunu ve 21 konsere ev sahipliği yapacak.

Festivalin açılışını Genco Erkal “Yaşamaya Dair” oyunuyla yaparken; konser açılışını  Bülent Ortaçgil yapacak. İlerleyen günlerde de festival kapsamında Onur Saylak (Evlat) , Mert Fırat (Joseph K), Füsun Demirel (Şişman Güzeldir), Levent Üzümcü (Aziz Nesin Kabare), Rutkay Aziz (Güneyli Bayan), Çağlar Çorumlu (Übü Hep Übü), Serkan Keskin (Cimri), Berna Laçin (Hayal Satıcısı) oyunlarını sahnelerken, Moğollar, Ahmet Aslan, Feryal Öney, Erdal Erzincan, Eda Baba, Aylin Aslım, Mazlum Çimen, Baba Zula, Melek Mosso, Ozbi&Gülce Duru, REDD, Simge Pınar, İmer Demirer, Lara Dilara, Sibel Köse ve Şakalı Akustik gibi birçok şarkıcı ve grup izleyiciyle buluşacak. 

Açık havada tiyatro izlemeye gelen kişiler maskeyle tiyatro izlemekle ilgili her ne kadar çekinceleri olsa da aylar sonra evden dışarı çıktıkları için mutlu olduklarını söyledi. İzleyiciler, açık hava tiyatrosuna ateşleri ölçülerek bir buçuk metre mesafeyle ve maskeyle alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.