Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak için Kadıköy’de toplandı: “Hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz”

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un, İstanbul Sözleşmesi hakkındaki “Usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır” sözlerinin ardından tartışmalar sürerken, kadınlar bugün İstanbul Kadıköy’de bir araya geldi ve “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dedi.

Sözleşmeyi savunmak için toplanan çok sayıda kadın, “Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “Hayatlarımızdan, hayallerimizden, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz”, “Kadın cinayetleri politiktir” sloganlarını attı.

Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme konusunun konuşulacağı AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının yapılacağı 13 Ağustos’a dek sokaklarda eylemlerini sürdürecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.