Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüsün havacılık sektörüne etkileri devam ediyor: Virgin Atlantic Havayolları iflas etmek üzere

Dünya genelinde yaklaşık 300 şirkete sahip olan ve İngiliz iş insanı Richard Branson tarafından kurulan Virgin Grubu’na bağlı Virgin Atlantic Havayolları, iflas başvurusunda bulunacağını açıkladı. Virgin Grubu’un yüzde 51, ABD’li havayolu şirketi Delta’nın ise yüzde 49 hissesine sahip olduğu Virgin Atlantic, ABD’li alacaklılarından koruma istediğini duyurdu. Virgin Grubu’na ait başka bir havayolu şirketi olan Virgin Australia da daha önce iflas başvurusunda bulunmuştu.

Koronavirüs salgınının havacılık sektöründeki etkileri sürüyor. Yolcu sayılarındaki düşüş nedeniyle daha önce de kurtarma paketi başvurusunda bulunan Virgin Atlantic, mayıs ayında yaklaşık 3 bin 500 kişiyi işten çıkarmış ve Londra’da bulunan Gatwick Havalimanı’ndaki faaliyetlerine son vermişti. Virgin Atlantic’in son kurtarma paketi talebine ise İngiltere hükümeti olumsuz cevap vermişti.

Havayolu şirketi, haziran ayında ise özel paydaşlarıyla yaptığı anlaşmalar sayesinde 18 ay daha uçuşlara devam edecek kaynak yarattıklarını ve mevcut durumda İngiltere hükümetinden destek almak zorunda kalmadıklarını duyurmuştu. Ancak BBC’nin son haberine göre, İngiltere’deki alacaklılarıyla yeniden yapılandırma anlaşması talep eden Virgin Atlantic, eğer bu talebi gerçekleşmezse eylül ayına kadar nakit para kaynağını tüketebilir.

Virgin Atlantic, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) iflas kanununun 15. maddesinden yararlanmak istiyor. Bu madde, borcu olan yabancı şirketlerin ülke içindeki varlıklarını muhafaza etmelerini sağlıyor.

Virgin Australia da iflas etmişti

Eğer Virgin Atlantic iflas ederse, bu sene ikinci kez Virgin Grubu’nun sahip olduğu bir şirket iflas etmiş olacak. Daha önce de Avustralya’daki en büyük ikinci havayolu şirketi olan Virgin Australia, 12 farklı alacaklıya olan toplam 6.8 milyar dolarlık borcundan ötürü iflas etmiş ve yönetimine kayyum atanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.