Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rant kıskacındaki Antalya (1) – Kaş Çukurbağ: “Bir yerin imara açılması için yangına gerek yok”

Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Çukurbağ Yarımadası‘nda 24 Mayıs’ı 25 Mayıs’a bağlayan gece, makilik alanda yangın çıktı ve yangın iki buçuk saatte söndürüldü. Hazırlanan rapora göre bölgedeki bir aydınlatma direğinin ampul bölümü kısa devre yaptı ve buradan kıvılcım sıçraması sonucu yangın çıktı. Sosyal medyada Çukurbağ Yarımadası’nın özellikle yakıldığı ve yanan bölgede yapılaşmaya gidileceği konuşuldu.

Bölgeye giden Medyascope muhabiri Selçuk Ada, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kaş Belediye Meclisi ve İmar Komisyonu üyesi Cemil Tufan ve İYİ Parti Kaş İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz ile konuştu.

Çukurbağ Yarımadası’nın İmar Barışı’ndan yararlanmayacağını söyleyen Cemil Tufan, “Yanan yer İmar Barışı’ndan yararlanmadı. Çukurbağ Yarımdası’ndaki başka kayıt dışı yapılar İmar Barışı’ndan faydalandı. Artık bir yerin imara açılması için yakılmasına gerek yok” dedi.

İYİ Parti Kaş İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz ise Kaş’ın imar planlaması açısından Türkiye’nin en gelişmemiş yerlerinden biri olduğunu söyledi: “Sosyal medyadaki hassasiyeti anlıyoruz çünkü daha önce yanan birçok yer yapılaştı. Fakat Çukurbağ’da bu sözkonusu değil. Yanan bölge makilik alan olduğu için kendi kendine toparlanacaktır. Kaş imar planlaması açısından Türkiye’nin en gelişmemiş yerlerinden biri. Bu da kaçak yapılaşmanın önünü açıyor. Bir an önce ortak görüş ile çağımızın gerekliliklerini de göz önünde bulundurarak çözüme kavuşturmalıyız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.