Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’ni savunuyor: “İsyanımızın geri dönüşü yok”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un, İstanbul Sözleşmesi hakkında söylediği “Usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır’‘ sözleriyle alevlenen tartışmaların ardından sokaklara çıkan kadınlar, dün yurdun dört bir yanında eylem yaptı.

İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dedi. Sözleşmeyi savunmak için Beşiktaş İskelesi önünde toplanan çok sayıda kadın, “Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “Hayatlarımızdan, hayallerimizden, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “İsyanımızın geri dönüşü yok”, “Bedenimiz bizim, karar bizim, sokaklar bizim, İstanbul Sözleşmesi bizim” sloganları attı.

Fotoğraf: Sedat Elbasan


Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin konuşulmasının beklendiği AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının yapılacağı 13 Ağustos’a dek sokaklarda eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. 

İzmir’de 16 kadına gözaltı 

Sözleşmenin tartışmaya açılması, İzmir’de de birçok kadın tarafından protesto edildi. Dün Alsancak’taki Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) önünde bir araya gelen kadınları polis engellemek istedi. Daha sonra kadınlar, açıklamayı Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapmak için yürümek istedi. Polis, “Burada basın açıklamasının uygun şekilde yapılmasında herhangi bir sakınca yok. Ancak yürüyüşe geçilmesi durumunda müdahale edilecek” diye anons yaptı. Bunun üzerine yürümekte kararlı olduklarını belirten kadınlar, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Eylemde 16 kadın gözaltına alındı. Kadınlar gece saatlerinde serbest bırakıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter hesabından kadınlara destek mesajı yayımladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.