Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beyoğlu Sineması beş ay sonra “Şehre Dönüş” programıyla kapılarını sinemaseverlere açtı

Beyoğlu Sineması, beş ay sonra 7 Ağustos’ta “Şehre Dönüş” programıyla kapılarını izleyicilere açtı. Sinemadaki koronavirüs önlemlerini Medyascope’a anlatan Beyoğlu Sineması salon sorumlusu Oğuzhan Durmuş, “Salon kapasitesini yarıya düşürdük. Maske ve dezenfektan ile izleyicilerimizi ağırlıyoruz” dedi

Beyoğlu Sineması, “Şehre Dönüş” programını “Normali yeniden tanımlıyoruz ve bildiğimiz her şeyi en baştan, yeniden öğreniyoruz. Bunu en iyi bildiğimiz yolla, filmlerle yapıyoruz. Şehirlerde kaybolan karakterlerin hayallerine ortak oluyor, günahlarına şahitlik ediyor, pişmanlıklarına iç burkuyoruz” cümleleriyle duyurmuştu. 

Beyoğlu Sineması salon sorumlusu Oğuzhan Durmuş, sinema salonu açıldığından beri film izlemeye en fazla 30 kişinin geldiğini ve insanların endişeli olduğunu söylüyor:

“Havalandırmamızı temiz hava dışarıdan gelecek şekilde yeniledik, 246 kişilik salonumuzun kapasitesini 123 kişiye düşürdük. Elimizden geldiği kadar endişeleri ortadan kaldırmaya çalıştık. İnsanlarda her şey geçti gibi bir algı var. Bilet alabiliyorlar ama sonrasında bunun tereddütünü yaşayabiliyorlar. Bugün mesela bir mail aldık, bilet alan biri artan vaka sayıları nedeniyle biletini iade etmek istedi.”

Maske ile film izlemenin ilk başta zor olduğunu ancak zaman geçtikçe buna alıştıklarını belirten seyirciler ise mart ayından beri sinemaya gidememenin sıkıcı olduğunu ve sinemaya tekrar geleceklerini söylüyor.

Beyoğlu Sineması’nın dokuz filmlik seçkisi şöyle:

Bizim Büyük Çaresizliğimiz (16 Ağustos 13.00)

Saklı / Caché (9 Ağustos 16.00 – 14 Ağustos 19.00)

Frances Ha (9 Ağustos 19.00 – 14 Ağustos 13.00 – 16 Ağustos 19.00)

Yaşamın Kıyısında / Manchester by the Sea (15 Ağustos 19.00)

Muhteşem Güzellik / The Great Beauty (9 Ağustos 13.00 – 16 Ağustos 16.00)

İki Gün Bir Gece / Two Days, One Night (15 Ağustos 16.00)

Victoria (15 Ağustos 13.00)

Yozgat Blues (14 Ağustos 16.00)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.