Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rant kıskacındaki Antalya (2) – İmar Barışı: “Ülke nüfusunun yüzde 70’i kaçak veya yasaya uygun olmayan yapılarda yaşıyor

Antalya’da hassas koruma alanı ilan edilen altı bölgedeki kaçak yapılar İmar Barışı’ndan faydalanacak. Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Recep Esengil ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, konuya ilişkin Mehmet Selçuk Ada’nın sorularını yanıtladı. Aynı zamanda mimar olan Recep Esengil, “Türkiye’de 14 milyon kaçak yapı var. Aile büyüklüğü ortalama dört kişi olduğuna göre 60 milyona yakın insan kaçak yapıda oturuyor. Bu da ülke nüfusunun yüzde 70’inin kaçak veya yasaya uygun olmayan yapılarda yaşadığı anlamına geliyor” dedi.

Muratpaşa, Antalya’nın şehir merkezinde yer alan ve rant savaşlarının en çok yaşandığı ilçelerden biri. Rant ile mücadele eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise “Her alanda af çıkartma mantığımız var. Af kelimesi barışçıl bir sözcük. Keşke karşılıklı rıza ile tüm insanlar birbirlerini affetse fakat kamu alanlarının, insanların, şehrin güvenliğini sağlayan hukuk kurallarının değiştirilmesini çok tehlikeli buluyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.