Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP MYK’sı belirlendi – Yüksel Taşkın: “Seçimler ve ittifaklar düşünülerek hazırlanmış bir liste”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi. Bir önceki dönem 18 olan üye sayısı, 16’ya düşürüldü. Yüksel Taşkın, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Partinin sözcüsü Faik Öztrak, genel sekreter Selin Sayek Böke oldu.

Kılıçdaroğlu’nun MYK listesinde “Gelecek İçin Biz” grubu içinde çalışmalara katılmış Selin Sayek Böke‘nin CHP Genel Sekreteri olarak MYK’ya girmesi dikkat çekti. “Gelecek İçin Biz” grubu, CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık seçiminde İlhan Cihaner’i desteklemiş ve mevcut yönetimi eleştirmişti.

Akademisyen Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Eski büyükelçi ve İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz ve daha önce CHP Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, MYK listesine giremedi.

“İttifaklar gözetilmeden yol alınamaz”

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak MYK listesine giren Yüksel Taşkın, Medyascope’a konuştu. Listeden umutlu olduğunu belirten Taşkın, “Parti Meclisi listesine uygun, dinamik ve koşturan kişileri barındıran bir liste oldu. Seçimler ve ittifaklar düşünülerek hazırlanmış bir listeden bahsediyoruz” dedi. Taşkın, ittifaksız yol alınmayacak bir süreçten geçildiğini ve listenin ittifaklara uygun olduğunu söyledi.

“CHP içinde yeni partiler ve yeni hareketleri derinleştirecek bir süreçle karşı karşıyayız”

CHP MYK listesini değerlendiren İlhan Cihaner ise listenin umut verici olmadığını düşünüyor. CHP’nin yeniliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Cihaner, şöyle konuştu:

“Liste umut verici değil. Kurultay iradesini dışarıda bırakan ve CHP Parti Meclisi listesine bile giremeyen bazı isimlerin, MYK listesinde olduğunu görüyoruz. Kurultay iradesine karşı bir liste hazırlanmış. O zaman neden kurultay yapıyoruz? Parti içinde yeni hareketler ve yeni parti söylemlerini derinleştirecek bir liste ile karşı karşıyayız. CHP siyasetsizliğine devam ettiği müddetçe biz de ‘Gelecek İçin Biz’ olarak bunun karşısında yer almaya devam edeceğiz.”

CHP’nin yeni MYK’sı şöyle:

1. Fethi Açıkel (Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu)

2. Onursal Adıgüzel (Bilgi ve İletişim Teknolojileri)

3. Veli Ağbaba (İşçi Sendikaları, Esnaf – Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşları)

4. Ahmet Akın (Enerji ve altyapı projeleri)

5. Muharrem Erkek (Hukuk ve Seçim İşleri)

6. Gökçe Gökçen (Gençlik Politikaları)

7. Gamze Akkuş İlgezdi (Tanıtım ve Halkla İlişkiler)

8.  Lale Karabıyık (Eğitim Politikaları)

9. Gülizar Biçer Karaca (İnsan Hakları)

10. Bülent Kuşoğlu (İdari ve Mali İşler)

11. Faik Öztrak (Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütleri) – Parti Sözcüsü

12. Ali Öztunç (Doğa Hakları – Çevre)

13. Oğuz Kaan Salıcı (Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenme)

14. Yüksel Taşkın ( Sosyal Politikalar)

15. Seyit Torun (Yerel Yönetimler)

16. Selin Sayek Böke (Genel Sekreter)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler