Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yörük Işık, Belarus’taki son gelişmeleri yorumluyor: “Lukaşenko halka ‘yalan söyledik ve zor kullanarak sizi bu yalana inandıracağız’ mesajı veriyor”

Belarus’ta devlet başkanlığı seçimini, ülkeyi 26 yıldır yöneten Aleksandır Lukaşenko’nun kazandığının açıklanmasının ardından binlerce kişi oylarının çalındığı, seçimlere hile karıştırıldığı iddialarıyla sokağa döküldü. Protestocular polisin çok sert müdahalesiyle karşılaştı. Ülkedeki gelişmeleri yorumlayan Yörük Işık, Başkan Lukaşenko’nun şiddeti daha da artırarak kontrolü kısa bir müddet daha elinde tutmaya çalışabileceğini söyledi. Lukaşenko’nun halka “biz size yalan söyledik ve zor kullanarak sizi bu yalana inandıracağız” mesajı verdiğini ifade eden Işık, “Rusya ile ilişkilerin komplikasyonu, Belarus’un ekonomik olarak içinde bulunduğu durum, Lukaşenko’nun 26 yıl sonra, daha kaç yıl başkan kalabileceği hakkında soru işaretleri bırakıyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.