Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener hakkında yürütülen gizli FETÖ soruşturmasını Ümit Özdağ ve Yavuz Ağıralioğlu yorumladı: “İktidar FETÖ’cülerden öğrendiklerini yapıyor”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2016 yılında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında açılan soruşturma kapsamında Meral Akşener daha önce dört kez ifade verme talebinde bulunmuş, ancak hiçbiri kabul edilmemişti. Soruşturma son bir senedir gizli olarak yürütülüyor.

Meral Akşener’in avukatı ve İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği dilekçede müvekkilinin ifade verme talebini tekrarlarken soruşturmadaki gizliliğin kaldırılmasını istedi.   

Hem Akşener hakkında açılan soruşturmayı hem de soruşturma kapsamında şu ana kadar Akşener’in ifadesine başvurulmamasını, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ve İYİ Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Medyascope için değerlendirdi.

Ümit Özdağ: “Bu operasyon bir siyasi ayıptır”

Ümit Özdağ, soruşturmanın FETÖ’ye karşı verilen mücadeleyi sulandırdığını ve Meral Akşener’in daha önce FETÖ konusunda iktidar sahiplerini uyardığını belirtti. Özdağ şöyle konuştu: “Soruşturma sonucunda ortaya çıkacak hiçbir şey yok. Sayın Akşener’in siyasi kariyeri hangi partide olursa olsun Türk milliyetçiliği çizgisinde olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti devletini ve mevcut iktidar sahiplerini FETÖ’nün etkinlik kazanması konusunda nasıl uyardığını kendileri de biliyor biz de biliyoruz. Bu soruşturma başlı başına bir siyasal ayıptır ve FETÖ ile verilen mücadelenin sulandırılması anlamında da mücadeleye zarar vermektedir. Dört kez ifade vermek isteyip reddedilmesi kabul edilemez. Siyasal bir baskı aracı olarak bu soruşturmayı kullanmak isteyenler bilsinler ki sayın Akşener’e bu tip baskıdan kimse bir fayda beklemesin”.

“Türkiye’de tekrar parlamenter sistemi ve hukukun üstünlüğünü sağlamaya çalışıyoruz”

Özdağ sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu tür operasyonlar hukuk devletini çiğneyen yaklaşımlardır. Biz Türkiye’de tekrar parlamenter sistemin ve hukuk devletinin kurulması gerektiği inancındayız ve bunun mücadelesini veriyoruz”.

Yavuz Ağıralioğlu: “Devlet iftira atarak, algı yaratarak yönetilmez”

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ise bu tip soruşturmaların muhalefete karşı bir sopa olarak kullanıldığını ve bu yapılanın bir FETÖ taktiği olduğunu söyledi. Ağıralioğlu şöyle konuştu: “Böyle gizli soruşturmalar muhalefete yönelen bir sopa olarak kullanılıyor. Buna sayın genel başkanımız mukavemet etti. Bu süreç başından itibaren iftiralarla yürütülüyor. Devlet iftira atarak, algı yaratarak yönetilmez. Varsa bir belgeniz bununla ilgili yasal işlemleri başlatırsınız. Biz de gözünüzün içine baka baka bu iftiraların cevabını veririz. Zaman zaman itibar suikasti yaparak algıyı yönetmek gibi taktikler FETÖ tarafından da kullanılmıştı”.

 “İktidar FETÖ’cülerden öğrendiklerini yapıyor”

Ağıralioğlu bu tip soruşturmaların FETÖ taktikleri olduğunu vurgulayarak, “İktidar FETÖ’cülerle mücadele ediyorum diyor ama onlardan öğrendiklerinin aynısını yapmaya başladı. Eğer FETÖ’cülerle mücadele edecekseniz onların yaptıklarını yapmayacaksınız. Hem FETÖ’cülere kızıyoruz diyorlar ama dönüp kendi muhaliflerine FETÖ’cülerin yaptıklarını yapıyorlar. Mücadelede kararlıysanız, FETÖ’cülerin yaptıklarını tekrarlamamalısınız” dedi.

“İktidar meşruiyet alanlarını iftira atarak kapatıyor”

Yavuz Ağıralioğlu sözlerine şöyle devam etti: “İftira serbest değildir. Genel olarak siyasetteki mücadele alanı olarak meşruiyet alanlarını iftira atarak kapatmak gibi bir yol var iktidar tarafında. FETÖ’cülerle ilgili süreç başladığından beri altını çizdiğimiz şey şudur ki FETÖ’cüler kendilerine rakip gördüklerine her türlü itibar suikastini yapmayı hak görmüşlerdi”.

“İfade talebinin Cumhur İttifakı’nın davetiyle ilgisi yok”

Yavuz Ağıralioğlu, Akşener’in beşinci kez ifade verme talebinin Cumhur İttifakı’ndan gelen davet ile ilgili bulunup bulunmadığı sorusuna ise, “İfade talebinin Cumhur İttifakı’ndan gelen davet ile bir ilgisi yok. Eğer iktidar millete verdiği sözleri tutmak yerine kendi tarafına adam çekmeye çalışıyorsa artık memlekete hizmet edebilme ihtiyacını, ahlâkını kaybetmiş demektir. Eğer sayısal üstünlüğünüzü muhalefeti zayıflatmak için kullanıyorsanız iktidarda iktidar olma kapasitenizi kullanamıyor ya da bu maharetinizi kaybettiniz demektir” diyerek cevap verdi.

“Cumhur ittifakına dâhil olmayacağız”

Ağıralioğlu, sözlerini Cumhur İttifak’ına dâhil olmayacaklarını, kendi istedikleri gibi bir güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gibi bir çaba olması halinde buna yardımcı olacaklarını söyleyerek noktaladı: “Biz Cumhur İttifakı’na dâhil olmayacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistem talebimiz var. Siz de artık memleketin bu sistemi taşımayacağına kanaat getirdiyseniz o zaman biz de güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişe yardım edelim. Milletine vaat ettiklerini gerçekleştiremeyenlerin bunun hesabını vermek zorunda olduğu bir siyasi süreçte asla bu hesaba ortak olmayız. Bunlarla beraber olamayız. Eğer cumhurbaşkanlığı sistemi kağıt üzerinde durduğu gibi durmuyor diyorsanız biz size kapı açıyoruz. Bu açtığımız kapı şu: Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmeye karar verirseniz size katkı sağlarız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.