Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener, DEVA Genel Merkezi’nde Ali Babacan’ı ziyaret etti: “Ülkemizin geleceği için çalışmak zorundayız”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a “hayırlı olsun” ziyaretine gitti. DEVA Partisi Genel Merkezi’nde bir araya gelen iki lider, görüşme sonrası ortak açıklama yaptı.

Yaklaşık bir buçuk saatlik görüşmenin ardından açıklama yapan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, ülke meselelerini değerlendirdiklerini, Türkiye’nin her açıdan zor bir dönemden geçtiğini söyledi ve “Ülkemiz her alanda çok daha iyisine layık. Sorunlar gittikçe büyüyor. Ülkemizin geleceği için çalışmak zorundayız” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise Ali Babacan’a “hayırlı olsun” ziyaretine geldiklerini, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) ayrılan Ahmet Davutoğlu‘nun kurduğu Gelecek Partisi’ne de gideceklerini söyledi.

“Biz hiçbir partinin genel başkanına parmak sallamadık”

Akşener, 5 Ağustos’ta “Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş. Bu konuda bizden yardım, destek isteniyorsa bunu en başından beri talep eden biziz, dolayısıyla elbette bu konuda destek verilir” demişti. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bu sözlere ”Güçlendirilmiş parlamenter sistem özlemleri boşuna bir taleptir” cevabını vermişti. Akşener bugün konuyla ilgili, “Biz hiçbir parti genel başkanına parmak sallamadık. Sayın Bahçeli görüşlerini anlatma hakkına sahiptir. Biz de buna saygı duyuyoruz” dedi.

Babacan, Bahçeli’nin IMF konusunda “felaket tellallığı yaptığıyolundaki eleştirilerine, “Yeni bir siyasi tarz ve üslup inşa ediyoruz. Bu açıklamalara cevap vermeye olumlu bakmıyoruz” karşılığını verdi.

Babacan, dışişleri bakanlığı yaptığı 2008 yılındaki mali kriz hakkında da konuştu. Babacan, arşivlere bakıldığında IMF’den borç alınmadığını ve her şeyin ortaya çıkacağını belirtti:

“2008-2009 küresel krizden sonra Uluslararası Para Fonu’nun, diğer uluslararası finans kuruluşlarının kaynak ihtiyacı ortaya çıktı. Olası daha büyük krizlere karşı oluşturulan kaynak hazırlığına Türkiye de katkıda bulundu. Merkez Bankası ile Uluslararası Para Fonu arasında yapılan protokol ile ihtiyaç duyulması halinde 5 milyar dolara kadar bir kredinin Uluslararası Para Fonu’ndan kullandırılacağıyla ilgili bir sözleşme yapıldı. Ancak bir ihtiyaç oluşmadığı için Türkiye o rakamı Uluslararası Para Fonu’ndan kullandırmadı. Bir kredi sözleşmesi imzaladık, ihtiyacınız olursa 5 milyar dolara kadar sağlarız dedik ama ihtiyaç olmadı. O gün adına olumlu bir gelişmedir. Açılmış ama kullanılmayan bir kredidir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler