Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’yi alternatif müzikle tanıştıran Dream TV, 17 yılın sonunda kapandı – Kanalın kurucusu Şafak Ongan ile söyleşi

Dream TV, 2003 yılının Mart ayında ‘‘Hayalini İzle’’ sloganıyla Doğan Holding bünyesinde yayın hayatına başlayan ve geçenlerde sessiz sedasız kapanan bir müzik kanalı. Müziğe şimdiki gibi internet üzerinden anında erişimin mümkün olmadığı yıllarda, özellikle Y kuşağı için dünyaya açılan bir kapı niteliğinde olan Dream TV, yerli müzisyenler için de kapıların ardına dek açık olduğu bir platformdu.

Dream TV, 2000’lerin başında hâkimiyet süren pop, arabesk ve fantezi müziğe karşı, adeta üvey evlat muamelesi gören Türkçe rap, rock ve her türlü alternatif müziğin tanıtımı ve kitleselleşmesi için ciddi bir alan sağladı. Türkiye çapında yüzlerce konser ve festivalin yayıncı kuruluşu olan kanal aynı zamanda Rock’n Coke, Rockİstanbul, One Love, Sonisphere gibi tanınmış müzik festivallerini canlı bir şekilde ekrana taşıdı. Dünya müziğine yön veren çok sayıda uluslararası sanatçıyla da çeşitli söyleşiler gerçekleştiren Dream TV, uzun yıllar boyunca Van İçin Rock gibi sosyal sorumluluk projelerinden, teknoloji ve sinema programlarına kadar birçok farklı programı da izleyiciyle buluşturdu.

Bugün, dinleyicisi olsun ya da olmasın, herkesin aşina olduğu Ceza, Sagopa Kajmer gibi rap müzik sanatçıları ve Şebnem Ferah, Teoman, Duman gibi Türk rock müziğin kült isimleri, 17 yıl boyunca Dream TV ile tüm Türkiye’ye ulaştı. Peki ama bir neslin ‘‘efsane müzik kanalı’’nın sonu neden ve nasıl geldi? Suçlu değişen teknoloji, ekonomik sebepler ya da Türkiye’nin dönüşümü mü?

Kanalın kurucusu, genel yayın yönetmeni ve hatta isim babası Şafak Ongan, Türkiye’nin televizyonculuk ve müzik tarihinde önemli bir yeri olan Dream TV’yi ve kendi hikayesini Medyascope’a anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.