Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karantinadaki köylerden izlenimler (11) – Burdur Hacılar Köyü: “Kurban Bayramı ziyaretine gelen kişi, ailesine virüs bulaştırdı”

Burdur’un Hacılar Köyü’nde iki kişi koronavirüse yakalandı. Karantinaya alınan köyde, hasta olan aile hariç temasta bulundukları dört kişiye de test yapıldı. Köyün muhtarı Ramazan Öztürk, “Test yapılan iki kişide de sonuç negatif. Diğer iki vatandaşa henüz test yapılmadı. Evlerinde karantinadalar” dedi.

Muhtar Öztürk, Antalya’nın Kemer ilçesinde yaşayan ve Kurban Bayramı’nda ailesini ziyarete gelen bir gencin, köye gelmeden önce virüse yakalandığını ve geldikten sonra temasa geçtiği ailesinden iki kişinin rahatsızlandığını söylüyor.

Köyün 14 gün karantinaya alınmasının, çiftçilik yapan köylüleri olumsuz etkilediğini söyleyen muhtar Ramazan Öztürk, “İnşaat yapanlar beton getiremiyor. 11 bin adet biber fidanı alan çiftçi köyden dışarı çıkamadığı için satış yapamıyor. Herkesin işi elinde kaldı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.