Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi’nin İstanbul 1. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Genel Başkan Ahmet Davutoğlu: “Bu halk, iktidarın beceriksizliğinin bedelini ödüyor”

Gelecek Partisi’nin İstanbul 1. Olağan İl Kongresi, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla İstanbul Küçükçekmece’deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlendi. 

Salonda koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun bir oturma planı oluşturuldu. Ancak partililerin Davutoğlu’na ilgisi nedeniyle salondaki yoğunluğun önüne geçilemedi.

Davutoğlu, salona eşi Sare Davutoğlu ile birlikte geldi. Kadın doğum uzmanı olan Sare Davutoğlu, bir süre sonra acil bir doğum haberi nedeniyle kongreden ayrıldı.

Partililer, Ahmet Davutoğlu’na “Adam gibi adam Ahmet Davutoğlu”, “Hocamızın yanındayız”, “Gençlik seninle gurur duyuyor”, “Asla yalnız yürümeyeceksin hocam” sloganlarıyla destek verdi.

Kürsüye ilk çıkan Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, bugünden itibaren İstanbul’da 34 günde 34 bin üye kampanyası başlattıklarını söyleyip “Bütün İstanbul’a, bütün Türkiye’ye Gelecek Partisi’nin Türkiye’nin geleceğinde aktif rol alacağının mesajını veriyoruz. En önemlisi, bugün burada Gelecek Partisi’nin iktidarının müjdesini veriyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Ahmet Davutoğlu, “Halkımızın hak ettiği refah seviyesi ortadan kaldırıldı. Sadece iktidardan nasiplenenler ve onların takımları refah içinde yaşıyorlar. Ülkemizde huzurun, adaletin ve refahın hoyratça yok edilmesine seyirci kalamazdık, kalmadık, kalmayacağız. Bu ülkenin bir aile şirketi gibi yönetilmesine sessiz kalmadık, kalmayacağız da!” diye konuştu.

“Bu halk, iktidarın beceriksizliğinin bedelini ödüyor” diyen Davutoğlu, konuşmasında sık sık ekonominin kötü yönetildiğini vurgulayarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı eleştirdi:

“Faturayı millet ödeyecek, zerre umursamıyorlar. Onlar rahat köşelerinde oturuyorlar. Ama maalesef, halk için o zor günler geldi. Milletimizin belini büktüler. 2019’un başından beri, yani bir buçuk yılda, 100 milyar dolarımızı bir hiç uğruna cahilce sattılar. Bakanın açıklamasında yine bir skandal var. ‘Dolarla kimin işi olur? Mercedes’i, BMW’si olan adamın işi olur. Yurtdışına tatile gidenin işi olur’ diyor. Bunlar, bu ülkenin insanına iyi arabaları, yurtdışına gitmeyi layık görmüyorlar. Sadece kendilerine layık görüyorlar. Halka layık görmüyorlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.