Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de Demokrat Parti Kongresi’ne eski first lady Michelle Obama’nın Başkan Trump’a salvoları damga vurdu: “Ülkemize yakışmayan bir başkan, gitmeli”

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi için yarışın temposu artarken dört gün sürecek ve partideki öne çıkan figürlerin geniş kitlelere sesleneceği Demokrat Parti Kongresi başladı. Kongrenin açılış konuşmasını eski “first lady” Michelle Obama yaptı. Obama, konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump‘ı birçok açıdan eleştirdi, “empati yoksunu” bir yönetici olmak ve ülkeye “kaos ve ayrılık” tohumları ekmek ile suçladı. Obama, yaptığı tutkulu konuşmada Demokrat Parti seçmenini, oy verme sırasında beklemek gerekse de sandığa eksiksiz gitmeye çağırdı.

Koronavirüs salgınından dolayı çevrimiçi olarak yapılan Demokrat Parti Kongresi’nin moderatörlüğünü aktris Eva Longoria üstlendi. Kongrenin ilk gününde yaşanması olası görülen teknik arızalardan ötürü konuşmalar önceden kaydedilmişti. New York Times, kongrenin zaman zaman “Amerikan demokrasisinin bir gösterisinden çok bir ödül törenine benzediğini” yazdı.

“Siyasetten nefret ederim. Ama…”

Konuşmasına “Ben siyasetten anlamam” diyerek başlayan Michelle Obama, Başkan Trump’ın 2016  başkanlık seçiminde rakibi Hillary Clinton’dan az oy almasına karşın “delege sistemi” sayesinde kazandığını hatırlattı.

Obama, Trump’ın koronavirüs salgınını küçümsemesinin bedelini ABD’nin hem sağlık hem de ekonomi alanlarında ödemekte olduğunu söyledi. Michelle Obama, “Olabileceğim kadar net olayım: Donald Trump ülkemiz için yanlış başkan. İhtiyacımız olan kişi o değil, bu kadar” diyerek sözlerine devam etti.

ABD’nin yakın tarihindeki en popüler “first lady’si” Michelle Obama sözlerini şöyle tamamladı: “Söyleyeceğim en önemli şey şu: Bir şeylerin daha kötü olamayacağını düşünüyorsanız, güvenin bana daha kötü olabilir. Eğer önümüzdeki başkanlık seçimlerinde bir değişiklik yapmazsak daha da kötü olacak. Bu kaosu bitirmek istiyorsak hayatımız buna bağlıymışcasına Joe Biden’a oy vermeliyiz.”

“Babam Donald Trump’a güvenmenin bedelini hayatıyla ödedi”

Salgın nedeniyle çevrimiçi olarak yapılan parti kongresinde Trump’a en sert eleştiri bir siyasetçiden değil, genç yaşta babasını koronavirüs nedeniyle kaybeden Kristin Urquiza’dan geldi. Trump’ı destekleyen babasının, Trump’ın başarısız salgın mücadelesi yüzünden öldüğünü söyleyen Urquiza “Babamın tek sorunu Donald Trump’a güvenmekti, bunun bedelini hayatıyla ödedi” dedi.

Babasını koronavirüsten kaybeden Kristin Urquiza.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.