Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karantina köylerinden izlenimler (12) – Bilecik İçköy Mahallesi: “Köyde art arda düğünler yapıldı, düğünlerden sonra 246 hane karantinaya alındı”

Bilecik’in Bozüyük ilesine bağlı İçköy Mahallesi’nde 12 kişi koronavirüse yakalandı, 246 hane karantinaya alındı. Mahalle muhtarı İbrahim Ölçer, “Bir kişi yoğun bakımda, koronavirüs testi yapılan ve hasta oldukları tespit edilen 12 vatandaşımız var” dedi.

Muhtar İbrahim Ölçer, köyde peş peşe yedi-sekiz düğün yapıldığını ve bu düğünlerde oluşan kalabalıktan sonra hastalığın yayıldığını söyledi. Ölçer, “Akrabalık ve köy genelinde tanışıklık olduğu için yapılan düğünlere katılanlar oldu. Şehir dışından gelen misafirler, Van, Ankara ve İstanbul’dan gelen gelinlerimiz oldu” diye konuştu.

Köyde yaşayanların geçim kaynağının inşaatçılık ve kamyonculuk olduğunu söyleyen ve 14 gün karantinaya alınan köylülerin ekonomik olarak mağdur olduklarını belirten Muhtar İbrahim Ölçer, “Sigortası olmayanlar ekonomik olarak mağdur. Genelde köyde yaşayanların geçim kaynağı inşaatçılık ve kamyonculuk. Kimse işine gidemiyor bu süreçte” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.