Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Konya – Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz koronavirüsten hayatını kaybetti

Konya’nın Çumra İlçesi Belediye Başkanı Halit Oflaz (46), bugün sabah saatlerinde koronavirüsten hayatını kaybetti. Oflaz, 3 Ağustos günü Twitter hesabından kendisine koronavirüs teşhisi konduğunu duyurmuştu.

https://twitter.com/HalitOflaz/status/1290331711637803011

Oflaz, sağlık durumu ağırlaşınca Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yatırıldı. Yoğun bakım servisinde tedavi gören Oflaz, entübe edildi. Oflaz tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Oflaz, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Çumra’da AKP’den belediye başkanı seçilmişti. Evli ve dört çocuk babası olan Oflaz’ın vefatına dair Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bir açıklama yaptı:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de 17 Ağustos günü koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Hastanede tedavi gören Böcek, durumunun iyi olduğunu söylemişti.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise 18 Ağustos günü Twitter hesabından koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurmuştu. Yücel, babasının koronavirüs testinin de pozitif çıktığını söylemişti.

Osmaniye’nin Düziçi İlçesi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner

Osmaniye’nin Düziçi İlçesi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner de koronavirüse yakalanan belediye başkanlarına dahil olmuştu. 18 Ağustos günü kendisinin ve babası Hakkı Öner’in koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklayan Öner, tedavisinin hastanede devam edeceğini söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.