Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek ile Batman’daki tecavüz olayı hakkında söyleşi: “Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tutuklanmasını başsavcılık ile başından beri istedik”

Batman’ın Beşiri ilçesinde Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tecavüzüne uğradıktan sonra intihar girişiminde bulunan ve hastaneye kaldırıldıktan sonra dün (18 Ağustos) yaşam savaşını kaybeden 18 yaşındaki İ.E. ilgili soruşturmada tutuksuz yargılanan Orhan, bugün tutuklandı. Süreci başından beri takip eden Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek, olayı öğrendikleri ilk andan itibaren hem baro hem de Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tutuklama talebinde bulunduğunu ancak hâkimlerin takdirlerini tutuksuz yargılamadan yana kullandıklarını söyledi.

Süreci Medyascope muhabiri Ferit Aslan‘a değerlendiren Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek, daha önce hem Siirt Sulh Ceza Hâkimliği’ne hem de üst ceza hâkimliği olan Şırnak Sulh Ceza Hâkimliği’ne Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte yaptıkları tutuklama başvurularının reddedildiğini hatırlatarak şöyle konuştu: “Dün iddianameyi iade eden 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını bir üst mahkeme olan 2. Ağır Ceza Mahkemesi kararı ortadan kaldırdı ve tensipte tutuklama kararı verilmesini başsavcılık istedi. Bunun üzerine dün sosyal medyadaki kampanyanın da etkisiyle uzman çavuş bugün tutuklandı.”

Yaşanan olay nedeniyle genç bir kızın hayattan koparıldığını ve bir ailenin yıkıldığını söyleyen Dilek, “Savcılık, hazırladığı iddianamede sanık uzman çavuşa 12 yıldan az olmamak şartıyla ceza talebinde bulunmuş. Bundan sonraki yargı aşamasını da takip edeceğiz. Sürecin takipçisi omaya devam edeceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.