Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya salgın gölgesinde turizme “merhaba” dedi: PCR testlerinde gecikmeler yaşanıyor

Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan uluslararası seyahat kısıtlaması 1 Haziran’dan itibaren birçok ülke ile kademeli olarak kaldırıldı. 1 Ağustos itibarıyla Antalya tekrar Avrupalı turistlerin popüler tatil yerlerinden biri oldu. 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölgesi Başkanı Ferit Turgut konuyla ilgili olarak, “550 binden fazla turist ağırladık. Gelen turistlerden hastalık belirtisi taşıyanların sayısı 10’u bulmadı. Tatilcilerin konaklama tesislerinden koronavirüs kapması neredeyse imkansız. Tüm önlemler alındı, denetimler ciddiyetle yapılıyor” diye konuştu.

Antalya Uluslararası Havalimanı’nın neredeyse sezon normallerini yaşadığı bu günlerde sıkı tedbirler alınmış durumda. FTI Operasyon Müdürü Oğuzhan Düdükçü durumu şöyle özetliyor: “Yurtdışından gelen ziyaretçiler termal kamera ile izleniyor, hastalık belirtisi gösterenlere sağlık ekipleri müdahale ediyor. Avrupa ülkeleri dönen yolculardan 48 saat önce yapılmış PCR testi istiyor. PCR testi pozitif çıkan yolcular uçaklara alınmıyor. Test sonucu pozitif çıkan yolcular önce Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, ardından kaldıkları otelde bulunan izolasyon odalarında tedavi altına alınıyor. Elli yatak kapasitesinin üzerinde olan tüm otellerde izolasyon odaları ayrılmış durumda.”

Antalya’dan ülkelerine dönen turistlerin tamamına yakını tatillerinden memnun fakat uçuştan 48 saat önce yapılan PCR testinin sonuçları gecikiyor. Havaalanında ülkesine dönmek isteyen ve PCR testinin gecikmesi sonucu uçağını kaçıran birçok yerli – yabancı turist var. Seyahat acentaları operasyonların aksadığını, ilk kez böyle bir krizle karşılaştıklarını aktarıyor.

Tatil için Almanya’nın Münih kentinden Antalya’ya gelen Mustafa Akdağ da bu gecikmeden mustarip:

“PCR testim dört gündür sonuçlanmadı, uçak biletlerimiz yandı. Ailemle birlikte iki kez PCR testine girdik ve yeniden uçak bileti aldık. Kiminin PCR testini il sağlık müdürlüğü, kiminin Medical Park yapıyor. Bizim gibi onlarca aile burada mağdur olmuş durumda.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.