Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Inter formasıyla UEFA Avrupa Ligi finaline çıkacak Romelu Lukaku’nun yeniden doğuşunun öyküsü

2019 yaz transfer döneminde İngiliz ekibi Manchester United’dan İtalyan devi Inter’e transfer olan 27 yaşındaki Belçikalı forvet Romelu Lukaku, Manchester United’da fazla kiloları ve formsuzluğu nedeniyle çokça eleştiriliyordu. Hatta Kırmızı Şeytanlar’ın efsane oyuncularından Gary Neville, kiloları artan Lukaku için, “Profesyonellik bulaşıcıdır’’ demişti. Her geçen gün üzerindeki medya baskısı ve mutsuzluğu artan golcü futbolcu, Inter’de ise Antonio Conte yönetiminde adeta yeniden doğdu. Lukaku bugün (21 Ağustos) oynanacak UEFA Avrupa Ligi finalinde, Sevilla karşısında Inter’in en önemli kozlarından biri.  

Lukaku, Manchester United tarafından transfer edildiğinde birçok spor yorumcusu tarafından nokta transfer olarak görülüyordu. Onu İngiliz devine getiren Teknik Direktör Jose Mourinho, Lukaku’ya çok güvendi. Lukaku yeni takımındayken ilk başta her şey kusursuz gidiyordu. Takım arkadaşı Pogba,ile Mourinho arasında bir çatışma vardı. Takım içinde olan bu olay hem Lukaku’ya hem de takıma olumsuz yansıdı. Sezon ortasında Mourinho ile yollarını ayıran United, takımın başına Ole Gunnar Solskjaer’i getirdi. Solskjaer, takımın eski günlerine dönebilmesi için değişim düğmesine bastı. Ligde bir iddiası kalmayan United, artık genç oyunculara şans veriyordu. Bu değişim yaşanırken geçirdiği sakatlık, Lukaku için her şeyin daha kötüye gitmesine yol açtı. Belçikalı forvet eskisi gibi fit ve istekli değildi. Ayrıca çok ciddi bir form düşüklüğü yaşıyordu ve sürekli eleştirilen kişiydi. Sezon başında futbolseverler, onun takımda kalacağını düşünmüyordu. Lukaku da mutlu değildi ve bir değişime ihtiyacı vardı.

İşte tam bu sırada Inter’in yeni teknik direktörü Antonio Conte, onu takımına kattı. Lukaku için değişim başlıyordu. Conte, Lukaku ile Martinez’i çok iyi bir ikili yaptı. Her iki oyuncu da birbirlerinin performanslarını zirveye çıkardı. Inter bu sene ligde şampiyonluğa çok yaklaştı. Şu an UEFA Avrupa Ligi’nde finaldeler. Lukaku da kariyerinin en zinde dönemlerinden birini yaşıyor. Belçikalı, bu sene tüm kulvarlarda attığı 33 gol ile Inter’in gol yükünü çekiyor. Bugün birçok United taraftarı onu yine takımlarında görmek istiyor. Bu akşam oynanacak UEFA Avrupa Ligi finalinde Lukaku, Inter’in Sevilla karşısındaki en önemli kozu durumunda. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.