Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Romelu Lukaku için ırkçı yorumlar yapan İtalyan yorumcu kovuldu

İtalya Serie A takımlarından Inter‘de forma giyen Romelu Lukaku için yayında ırkçı ifadeler kullanan yorumcu Luciano Passirani, TopCalcio24 kanalındaki işinden kovuldu.

https://www.youtube.com/watch?v=J1YxlCRSN3M

Passirani canlı yayında “Bugüne kadar Lukaku kadar güçlü bir oyuncuyu İtalya Ligi’nde görmedim; ne Milan’da ne Inter’de ne Lazio’da. Lukaku çok güçlü bir oyuncu. Lukaku gibi oyuncularla birebir kalırsanız, ölürsünüz, kendinizi yerde bulursunuz. Onu yenmenin tek yolu ona 10 muz vererek dikkatini dağıtmak” diye konuşmuştu. Sözleri tepki çeken yorumcu, aslında şaka yapmak istediğini ve ırkçı olmadığını söylese de, kanal yöneticisi Fabio Ravezzani, Passirani’nin bir daha asla kanallarında görünmeyeceğini duyurdu.

Lukaku bu sezon Cagliari takımına karşı oynadığı maçta da ırkçı tepkilere maruz kalmıştı. Cagliari taraftarları penaltı atışı öncesi ve sonrasında Belçikalı santraforla maymun sesi çıkartarak alay etmişlerdi.

Romelu Lukaku ise yaşananların ardından Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “Dün benim karşılaştığım gibi, geçen ay birçok oyuncu ırkçı saldırılarla karşılaştı. Futbol herkes tarafından sevilen bir oyun ve biz futbolu küçük düşürmemek için ayrımcılığın hiçbir türünü kabul etmemeliyiz. Umarım dünya üzerindeki tüm futbol federasyonları her tür ayrımcılığa karşı sert bir şekilde tavır alır! Herhangi birinin, derisinin rengi yüzünden paylaşımların altında ırkçı yorumlarla karşılaşmaması için futbol kulüpleri ve tüm sosyal medya platformları daha çok çalışmalı. Bunu yıllardır söylüyoruz ancak bir değişiklik yok.”

https://twitter.com/OTRO/status/1168891995068272640?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.