Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karantina köylerinden izlenimler (14) – Rize Kıbledağı Köyü: “Hastalık, turistik ziyaret için gelenlerden bulaştı”

Rize’nin Kıbledağı Köyü’nde 25 kişi koronavirüse yakalandı, bin hanelik köyün tamamı karantinaya alındı. Köyün muhtarı Mustafa Erkan, “Hastalara her gün test yapılıyor, test olan hastaların sonuçları bazen negatif çıkıyor” dedi.

Muhtar Mustafa Erkan, köy çevresinde bulunan turistik alanların sık sık ziyaret edildiğini ve köy dışından mesire alanlarında piknik yapmaya gelenlerin olduğunu söyledi. 14 gün karantinaya alınan köyün geçim kaynağının çay olduğunu belirten muhtar Erkan, “Şu anda çay toplama arasındayız. Bu sebeple kimse ekonomik olarak etkilenmedi ama hasta sayımız fazla” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.