Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doğaseverler Antalya Ulupınar’da çınar ağaçları için nöbette: “Yüzlerce yıllık ağaçlar kesilmeden de yol yapılabilir”

Antalya-Muğla arasında D400 karayolu üzerindeki Ulupınar’da yol çalışmaları sırasında çam ve yaşları yüzlerce yılı bulan çınar ağaçları kesildi. Bölgede birden fazla su kaynağı çevre köyleri besliyor ve bu su kaynakları yol inşaatından doğrudan etkileniyor.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yol inşaatının tünel, köprü ve viyadük alternatifleri kullanılarak, ekolojik dengeye en az zarar ile yapılabileceğini savunuyor. Budak “2018 yılında bu yolu, yüzlerce yıllık ağaçlara ve su kaynaklarına zarar vermeden yapmanın bir alternatif olup olmadığını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi olarak sunduk. Her zaman olduğu gibi cevap alamadık” dedi.

Ulupınar’da yol inşaatına tepki gösteren yöre halkı, ağaç nöbetine başladı. Doğaseverler, “Yol buranın ihtiyacı ama binlerce ağaç kesildi. Yaşı yüzlerce yıl olan çınar ağaçları kesilmeden de yol yapılabilir. Kalan çınar ağaçlarının kesilmemesi için nöbetteyiz” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.