Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vira bismillah: Balık avı sezonu başladı – “Ekonomideki oynamalar balıkçıları zor duruma sokuyor”

Kamera / kurgu: Alp Akiş

Balık avı sezonu bugün başladı. Av yasağının kalkmasıyla İstanbul’daki pek çok balıkçı teknesi saatler gece yarısını gösterdiğinde denize açıldı.

Sarıyer’deki Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı’nda hazırlıklar tamamlandı, sezonun ilk ağları atıldı. Denizden çıkan ilk balıklar, Beylikdüzü Gürpınar’daki Su Ürünleri Hali’nde mezata çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da hali ziyaret etti, balıkçılara iyi bir sezon diledi. Medyascope’a konuşan bir balıkçı “Balıkçılık yapıyorum, bugün kazandığımı bir ay sonra kazanıp kazanamayacağımı bilmiyorum. Balıkçılıkta geçinmek zor” dedi. Bir başka balıkçı da “Aldığımız bütün malzemeler dolar bazlı, ekonomideki oynamalar balıkçıları zor duruma sokuyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.