Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi’nde yarın Macaristan ile karşılaşacak

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3.Grup’ta, yarın (3 Eylül) Macaristan ile karşılaşacak. Saat 21.45’te başlayacak mücadele Sivas Yeni 4 Eylül Stadı’nda oynanacak ve TRT 1’den naklen yayınlanacak. Karşılaşma koronavirüs önemleri gerekçesiyle seyircisiz oynanacak.

Karşılaşmayı Portekizli hakem Artur Dias yönetecek. Dias’ın yardımcılıklarını ise Rui Tavares ve Paulo Soares yapacak.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3.Grup’da bir sonraki mücadelesinde ise Sırbistan ile karşılaşacak. 6 Eylül Pazar günü Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki Rajko Mitic Stadı’nda oynanacak karşılaşma Türkiye saati ile 21.45’te başlayacak.

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) ön eleme grup maçlarında oynadığı futbol ile herkesin beğenisini kazanmıştı. EURO 2020 ön eleme grup maçlarında grubunu ikinci tamamlayan Türkiye, turnuvaya direkt katılma hakkını kazandı. Milli takım, son Dünya Kupası şampiyonu Fransa’yı ilk maçta 2-0’la geçmiş, rövanşta 1-1 berabere kalarak iki maçta da kaybetmemişti. Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2020 yılının başında Merih Demiral ve Yusuf Yazıcı gibi önemli isimlerin takımlarında yaşadığı sakatlıklar nedeniyle EURO 2020 öncesi ciddi eksiklikler yaşamıştı. Ancak UEFA, dünya çapında yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle EURO 2020’yi gelecek seneye erteleme kararı aldı. A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, tamamen iyileşen Merih Demiral ve Yusuf Yazıcı’ya milli takım aday kadrosunda yer verdi. 

Yeni formalar tanıtıldı

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın yeni formaları dün (1 Eylül) tanıtıldı. Yeni formalar kırmızı ve beyaz olmak üzere iki renkte tasarlandı. Formaların üreticisi Nike, formalarda A Milli Futbol Takımının önemli başarılar elde ettiği EURO 2008 turnuvasındaki yazı fontunun aynısını kullandı. Öte yandan bazı sosyal medya kullanıcıları, formalarda Türk bayrağının üzerine Nike logosunun yerleştirilmesine tepki gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.