Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erzincan’da nesli tükenen hayvanları av olmaktan kurtaran veteriner hekim Askar Altınöz ile söyleşi: “Bu hayvanlar etleri için de avlanmıyor, ihaleye sunulmaları kabul edilemez”

Erzincan’da nesli tükenen hayvanları av olarak ihaleye çıkaran Tarım ve Orman Bakanlığı’na karşı dava açan veteriner hekim Askar Altınöz’ü Erzincan İdare Mahkemesi haklı buldu ve ihaleyi durdurdu. Böylece Altınöz, Milli Park içinde yaşayan ve av olacak 26 dağ keçisinin hayatını kurtarmış oldu.

Medyascope’a konuşan Askar Altınöz, “Yaşamın kutsallığına inanıyorum. Milli parklar bu canlıları korumak için var olan yapılar. Bu hayvanların ihaleye sunulması kabul edilemez” dedi.

Nesli tükenmekte olan hayvanları av olarak ihaleye çıkartmanın ülke ekonomisine katkısı olmayacağını söyleyen Altınöz, “Hayvan başına 16-17 bin lira para kazanmanın ülke ekonomisine katkısı olmaz. Bu hayvanlar etleri için de avlanmıyorlar. İnsanlar bu canlıların katledilmesini istemiyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.