Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karantina köylerinden izlenimler (15)- Sivas Kaynarca Köyü: “80 kişilik köyde 25 kişi koronavirüs hastası”

Sivas’ın Gürün ilçesine bağlı Kaynarca Köyü’nde 25 kişi koronavirüse yakalandı. Toplam nüfusun 80 olduğu köy, 2 Eylül’den itibaren 14 günlük karantina altına alındı. Köyün muhtarı Ercan Topal, ”Köy 80 kişilik, hasta sayımız ise 25” dedi.

Muhtar Ercan Topal, köy halkının il ve ilçe merkezlerine sık sık alışveriş için uğradıklarını, virüsün bu sebepten dolayı köye geldiğini düşündüklerini söyledi. 14 gün karantina altına alınan köyün geçim kaynağı çiftçilik. Topal, ”Bu aralar tam mahsullerle ilgilenme zamanı. Vatandaşlar yağmur da yağsa, sel de olsa mahsulüne bakamıyor. Bu da zarar olarak geri dönüyor bizlere” diye konuştu.

Kaynarca Köyü ile birlikte Sivas’ta toplam dört köy koronavirüs sebebiyle karantina altına alınmış oldu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.