Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin: “Hastanelerde, açıklanandan on kat daha fazla koronavirüs vakası var”

Antalya Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin, koronavirüs salgınının gidişatını ve sağlık çalışanlarının durumunu Selçuk Ada’ya değerlendirdi. Hastanelerde, açıklanandan çok daha fazla ölüm ve vaka olduğunu söyleyen Şahin, Sağlık Bakanlığı’nı şeffaf olmaya çağırdı. Ayrıca, bütün sorumluluğun vatandaşa ve sağlık çalışanlarına yüklendiğini belirtti.

“Nasıl düğün yapılacağı açıklandı ama madende nasıl çalışılacağı açıklanmadı”

Ekonomik kaygıların, koronavirüse karşı alınan tedbirleri etkisiz kıldığına dikkat çeken Şahin, “Salgın tüm dünyada ekonomik düzeni değiştirdi. İnsanlar hastalık ile aç kalmak arasında tercih yapmak zorunda kaldı. Ekonomik önlemler tabii ki alınmalı fakat Sağlık Bakanlığı yurttaşların nasıl düğün yapacağını açıkladı ama emekçilerin madende nasıl çalışacağını açıklamadı” dedi.

Sağlık çalışanlarının morallerinin bozuk olduğunu ve motivasyonlarının tükendiğini belirten Şahin, bakanlığın sağlık çalışanlarına yeterli özeni göstermediğini söyledi: “Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarına korunmaları için yeterli ekipmanı sağlayamıyor. Her gün yurttaşlarımızla birlikte sağlık emekçileri de hastalığa yakalanıyor, hayatlarını kaybediyor. Koronavirüs meslek hastalığı olarak sayılmıyor. Cansiparane çalışan sağlık emekçileri, hastalığa yakalandığında maaşlarından kesinti yapılıyor.”

“Sağlık emekçilerinin desteklenmeye ihtiyacı var”

Sağlık çalışanlarının özlük ve sosyal haklarından faydalanamadığını söyleyen Şahin, “Bir hemşire arkadaşımız işe giderken iki çocuğunu eve bıraktı ve işteyken çocuklarını yangında kaybetti. Koronavirüs salgını süresince sağlık emekçileri özveriyle çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Sağlık emekçilerinin desteklenmeye ihtiyacı var” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.