Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karantina köylerinden izlenimler (16): Burdur Taşkapı Köyü – “Köyümüzde dokuz kişi virüs kaptı, bir yaşlı teyzemizi kaybettik”

Burdur merkeze bağlı 850 kişinin yaşadığı Taşkapı Köyü’nde dokuz kişi koronavirüse yakalandı. 14 gün boyunca karantina altına alınan köyde koronavirüs nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti.

Medyscope’a konuşan köy muhtarı Osman Onay, “Köyümüzde dokuz kişi virüs kaptı. Bir yaşlı teyzemizi kaybettik. Teyzenin temas ettiği çocukları da şu an koronavirüs hastası’” dedi.

850 hanelik köyde geçim kaynağının çiftçilik olduğunu söyleyen Onay, koronavirüs salgınından ekonomik olarak etkilendiklerini ve tarlalardaki ekini satabilmek için İl Sağlık Müdürlüğü’nden izin aldıklarını belirtti.

Köy okulunda satış yaptıklarını aktaran Onay, “Köyümüzün civarında bulunan bir okulda sosyal mesafeye dikkat ederek fasulye ve diğer ekinlerimizi satmaya başladık’” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.