Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Narenciyeci kayıp sezon yaşıyor, portakal ve limon fiyatları artacak – Antalya Muratpaşa Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp anlatıyor

Antalya, bu sene son 45 yılın en sıcak mayıs ayını yaşadı. 15-16-17 Mayıs günlerinde hava sıcaklığı yer yer 41-50 °C arasında seyretti. Sıcak havalar, şimdilerde meyveye dönüşen narenciyeleri kötü etkiledi. Portakal, limon, mandalina ve nar yetiştiricileri ürünlerinin büyük kısmını kaybetti.

Konu hakkında Medyascope‘tan Selçuk Ada‘nın sorularını yanıtlayan Antalya Muratpaşa Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, “Mayıs ayında yaşadığımız felaketin bilançosunu bugünlerde daha net görüyoruz. Narenciye tarlalarında yüzde 70 civarında kayıp var” dedi.

Kış aylarında özellikle portakal ve limon fiyatlarında dalgalanma olacağını belirten Alp, “Sıcaklık artışı sadece Antalya’da yaşansaydı fiyatları büyük ölçüde etkilemezdi. Ancak Antalya haricinde Hatay, Adana, Mersin ve hatta Ege kıyı şeridi de bu sıcak hava dalgasından etkilendi. Kış aylarında bunu daha fazla hissedeceğiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.