Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Yeni çalışmalara göre çocukların yaşı küçüldükçe koronavirüsü taşıyıcılık kuvveti ve taşıyıcılık süreleri artıyor” – Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu ile söyleşi

Sağlık Bakanlığı’nın 24-30 Ağustos haftalık koronavirüs salgını raporuna göre, koronavirüs sebebiyle yaşamını yitiren 6 bin 326 kişinin yüzde 62’si erkek, yüzde 32’si kadın ve yüzde 7’si 65 yaş ve üzeri. Rapora göre, 15 yaş ve altında 12 çocuk da koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.
Çocukların enfeksiyona yakalanma riski nedir, çocukların virüsü bulaştırma ihtimali nedir, okulların açılması salgın sürecini nasıl etkiler?

Gülçin Karabağ, konuğu İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu ile koronavirüsün çocuklar üzerindeki etkisi ve çocuk ölümleri üzerine konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.