Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddetine uğrayan kadınlar anlatıyor (10): “16 yaşından itibaren yedi yıl boyunca tecavüze uğradım, ailemden korkmasam bunları yaşamazdım”

Bahar (*), 16 yaşından itibaren, yedi sene boyunca aile dostlarının çocuğu tarafından tecavüze uğradı. “Aileme söyleseydim beni de onu da öldürürlerdi” diyen Bahar, bu durumun bütün hayatına etkilediğini söylüyor. Bahar ile yedi yıl boyunca yaşadıklarını ve tecavüzün hayatına yansımalarını konuştuk.

“Ailemden bu kadar korkmasaydım şu an bunları yaşamazdım”

Bahar, tecavüz faili olan aile dostlarının çocuğu ile 10 yaşındayken tanışıyor. Hem aynı mahallede oturdukları için hem de aileleri çok yakın olduğu için neredeyse her gün görüşüyorlar. Altı yılın sonunda sevgili olduklarını ve ilişkilerini ailelerinden sakladıklarını anlatan Bahar, yaşadıklarının sorumlularından birinin de ailesi olduğunu düşünüyor:

“Hiç böyle olacağını düşünemedim, çok yakın arkadaştık. Onunla tanıştığım zaman ben 10, Ozan ise 17 yaşındaydı. Çok güzel bir arkadaş grubumuz vardı. Hep birlikteydik ki öyle de olmak zorundaydık. Ailelerimiz çok yakındı. Altı yıl sonra bizim o çok güzel arkadaşlığımız ilişkiye dönüşmüştü en azından ben öyle sanıyordum. Artık ben 16, o 24 yaşına gelmişti. Ailelerimiz çok yakın arkadaş olduğumuzu bildikleri için rahat rahat görüşebiliyorduk. Belki de ailem bu kadar korkmasaydım şu an ben bunları yaşıyor olmazdım”.

“Bana ‘Bakire değilmişsin kan bile gelmedi’ dedi”

Bahar’ın “masum aşk” diye tanımladığı ilişkinin, saplantılı bir ilişkiye dönüşmeye başladığını ilk başta fark edemiyor. “Farkında vardığım zaman çok geçti” diyen Bahar, ilk tecavüze uğradığı günü anlatırken sesi titriyordu:

“Benim onu çok sevdiğimi biliyordu ve bunu çok güzel kullanıyordu. Beni sürekli kendisini görmemekle tehdit ediyordu. Onu görmesem öleceğimi düşüyordum. Onun için her istediğini yapıyordum artık saplantılı bir aşkımız vardı. ’Keşke ölseydim de bunları yaşamasaydım’ dediğim çok günler oldu. İlk tecavüze uğradığım günü an an, dakika dakika hatırlıyorum. Sabah kahvaltıya gitmiştik. Her şey çok güzeldi. Eve dönerken onlara gelmemi istedi. Zaten sürekli birlikteydik bunun bir sorun olacağını düşünmedim ve gittim. Eve girdik ve bana içki verdi. İçmeyeceğimi söyledim. Ara sıra uyuşturucu kullandığını biliyordum ama o gün ara sıra olmadığını anladım. Yanımda ilk defa içmişti. İçti ve benim üstüme gelmeye başladı. ‘Zaten biz seninle evleneceğiz, gel yanıma’ diyordu. Ben çok küçüktüm bunu yaşamak istemediğimi söylediğimde şiddet göstermeye başladı ve detaylarını anlatamayacağım şeyler yaşadım. Benimle işi bittiğinde ise ‘Bakire değilmişsin kan bile gelmedi’ dedi. İnanamadım. Yaşadıklarıma mı şaşırayım yoksa bu dediğine mi bilemedim. Artık hep onunla birlikte olacağımı söylüyor, eğer onunla olmazsam ailemle ve kendisini görmemekle tehdit ediyordu. İtiraf etmeliyim ki onu görmeme fikri o zaman daha çok canımı acıtıyordu”.

10 gün önce tecavüz ettiği kızın evine sevgilisiyle geldi”

Bahar, tecavüze uğradıktan sonra evden kaçarak uzaklaşmak istiyor fakat evden gittikten sonra da ne yapacağını bilmiyor. Ailesinin öğrenmesi mi daha çok canını yakacaktı yoksa kendisine tecavüz eden erkeği bir daha görememek mi? Bahar bu ikilemin içinde sabaha kadar ağladığını, kendisini temizlemek için saatlerce duş aldığını söylüyor:

“Ailemin öğrenmesi mi daha çok canımı yakacaktı yoksa onu görememek mi bilmiyordum. Sabaha kadar ağladım, ruhumu, kendimi temizlemek için saatlerce duş aldım. Üç gün evden çıkmadım. Çıktığım zaman ise daha büyük bir şeyle karşılaştım. Onun çalıştığı yere gittim ve nerede olduğunu sordum. Bana birkaç gün izin aldığını yurtdışından sevgilisinin geldiğini söylediler. İlk başta anlamadım. Ben ne yaşamıştım, şu anda ne yaşıyordum? Bir hafta boyunca onu görmedim. Bir haftanın sonunda sevgilisiyle bize geldiler. Bizim evimize, 10 gün önce tecavüz ettiği kızın evine? Hiçbir şey belli edemezdim, kızgınlığımı, hayal kırıklığımı, artık bakire olmadığımı… 16 yaşındaydım ve artık kadındım” 

“Üç gün boyunca beni bir odaya kapattı”

Bahar kendisini tecavüz eden erkekle görüşmeye mecburdu çünkü ailesine yaşadığı olayı anlatamıyordu. Tecavüz eden erkek, Bahar’ın kendisinden vazgeçtiğini ve bir daha kendisiyle olmayacağını anlayınca ailesine daha çok yaklaşıyor ve kadını tehdit ediyordu:

“Mecburdum. Onu görmeye, ona alışmaya. O gece bize geldiği zaman beni sıkıştırdı ve gece onunla buluşmam gerektiğini söyledi. O gece gitmedim. Sabah uyandığım zaman annem Ozan’la (*) o hafta tatile gideceğimi söyledi. 

Ozan annemi aramış ve birkaç gün tatile gitmek için izin almış. Annem o kadar güveniyordu ki ona hemen ‘tamam’ demiş. Gitmemek için çok uğraştım ama olmadı. Ozan bana kalabalık olacağımızı söyledi fakat öyle olmamıştı. Ev kiralamıştı. Bana kendi rızamla onunla olup olmayacağımı sordu. Olmak istemediğimi, üstüme gelirse şikayet edeceğimi söyledim. O da biliyordu bunu yapamayacağımı. Bir odaya kapattı beni. Üç gün boyunca o oda içinde tecavüze uğradım. Artık bu fikre alışmıştım”.

“Yedi yıl ben bunu yaşadım”

Bahar’ın yedi yıl boyunca ailesine söyleyemediği için tecavüze uğramaya devam etti. Babası daha önce birisini yaraladığı için cezaevinde yatmıştı. Durumu onlara anlattığı zaman ya babasının o erkeğe bir şey yapmasından ya da kendisine inanmamasından korkuyordu:

“Anneme ya da babama durumu anlatamazdım. Ya bana inanmazlardı ve beni suçlarlardı ya da inanıp ona zarar verirlerdi. Ailemin korkusundan dolayı ben yedi yıl boyunca tecavüze uğradım. Ara ara geldi bana. Sanki egosunu tatmin ediyor, bir güç gösterisi yapıyor gibiydi. Yedi yılın sonunda yine onun isteği ile bitti”.

“Yaşadığım bu hayatı ben seçmedim”

Yedi yılın sonunda Bahar’a şiddet uygulayan ve tecavüz eden erkek birden hayatından çıkıyor. Yaşadığım bu hayatı ben seçmedim” diyen Bahar, o erkekle yüzleşmiş fakat kadın hâlâ yedi yılının izlerini taşıyor: 

“Yedi yılın sonunda birden evlenmeye karar verdi ve başka şehire gitti. Rahatladığımı zannediyordum ama olmadı. Bundan dört sene önce beni aradı ve konuşmak istediğini söyledi. Yüzleşmeye gittim, ‘Konuşmak iyi gelir’ diyorlardı ben de yaptım. Çünkü ondan sonra hayatıma kimse girmedi, ben bu hayatı seçmedim. Kendime dokunurken bile iğreniyorum. Buluştum onunla, konuştum uzun uzun. Konuşmanın sonunda bana ‘Senin de rızan vardı, ben zorla hiçbir şey yapmadım’ dedi. Şaşırmadım ama üzüldüm. O gün de maalesef onu son görmem olmadı. Hep gördüm, görmeye de devam ediyorum. Arada karısıyla geliyorlar bize. Ama bir gün herkesin önünde bunu anlatacağım gücü kendimde bulucağım”.

Bahar şu anda 30 yaşında. Yaşadıklarının bir sorumlusunu ailesi olarak görüyor. 16 yaşında kimseye anlatamadığı bu durumu kendisinde o gücü bulduğu zaman anlatacağını söylüyor. 

*İsimler kişilerin kimliği belli olmaması için değiştirilmiştir. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.