Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doç. Dr. Çiğdem Nas ile söyleşi: “Aday üye olmasına rağmen siyasi sorunlar sebebiyle Türkiye’nin AB tarafından rakip ülke gibi görülmesi ilişkilere zarar veriyor”

Doğu Akdeniz‘de deniz yetki alanları ve münhasır ekonomik bölge anlaşmazlığı üzerinden gerilim yaşanıyor. Türkiye doğalgaz arama çalışmalarını sürdürürken NAVTEX ilan etti. Türkiye, Yunanistan ve Fransa arasındaki ilişkiler gerildi. Ancak sonuç olarak 13 Eylül’de Doğu Akdeniz’de doğalgaz rezervlerini aramakla görevli Oruç Reis sismik araştırma gemisi Antalya Limanı’na döndü.

Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas ile Doğu Akdeniz krizinin Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerine olası etkileri üzerine konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.