Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısra Öz’ün, mahkeme heyetine hakaretten yargılanmasına başlandı: “Adalet, faillerin değil evladını kaybeden annenin peşine düşüyor”

Çorlu tren kazasında oğlu Oğuz Arda Sel’i (9) kaybeden Mısra Öz, kazaya ilişkin davanın üçüncü duruşmasının ardından “Üç maymunu oynuyorlar sarayın soytarıları” ifadelerini içeren tweet gerekçe gösterilerek mahkeme heyetine hakaretten yargılanıyor. Öz hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Çorlu Adliyesi’nde yapıldı.

Duruşmada savunma yapan Mısra Öz, “Çorlu katliamında oğlumu ve babasını kaybettim. İhmaller yüzünden gözümün nuru olarak büyüttüğüm oğlumu kaybettim. Evladımı kaybettikten sonra gerçek sorumluların yargılanması için adalet aradım. Biz ilk duruşmadan tutun son duruşmaya kadar ciddiyetsizlikle karşılaştık” dedi.  

Mısra Öz: “Burada olmam, giden 25 cana hakarettir”

“Bu kadar canımız yanarken geçen iki yılda polisle, hukukla, hukuksuzca seçilen bilirkişilerle ilgilenmek zorunda bırakıldık” diyen Mısra Öz şöyle devam etti: “İlk duruşmada aileler duruşma salonuna alınmadı ve darp edildi. İkinci duruşmada zaten sadece ifadelerimizi verdik. Üçüncü duruşmadan sonra bu tweeti attım. Üçüncü duruşmada kovuşturmanın etkin yürütülmesi için heyetten istediğimiz her şey reddedildi. Ben de bunun üzerine kendi yaşadığım duygularla bir eleştiride bulundum. Hakaret ettiğimi düşünmüyorum. Benim burada olmam, giden 25 cana daha büyük hakarettir.”  

Avukat Özgür Urfa, Öz’ün, 10 Aralık’tan sonra görülen üçüncü duruşmanın ardından attığı tweetin eleştiri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtip “10 Aralık’ta duruşma yapılıyor. 11 Aralık’ta tweetle ilgili soruşturma başlatılıyor. Kolluk, kendi tabiriyle o gece ‘sanal devriye’ yapıyor. Savcılığın işleme başlaması 24 saat bile sürmüyor. Polisin sanal devriye yaparak suç tespit yetkisi yok. Bu, savcının işi. Polisin değil. Yani tweetin ardından 12 saatte soruşturma başlatıldı” diyerek savunma yaptı.

Mısra Öz’ün “üç maymun” derken “Mahkeme heyeti bizi duymuyor, bizi görmüyor, neler çektiğimizi bilmiyor” demek istediğini söyleyen Urfa, sözlerini “Adalet sistemi, faillerin peşine düşmektense evladını kaybeden annenin peşine düşmektedir” diye sürdürdü ve müvekkili için beraat talep etti.

Savunmaların ardından savcı, Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nden Çorlu tren kazasına ilişkin davanın üçüncü duruşmasının tutanaklarının istenmesini talep etti. Mahkeme, davayı 9 Şubat 2021’e erteledi.

Ne olmuştu?

Mısra Öz, oğlu Oğuz Arda Sel’i ve eski eşi Hakan Sel’i 8 Temmuz 2018 tarihinde Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde meydana gelen tren kazasında kaybetti. O gün bugündür adalet mücadelesi veriyor. Hakkında iki soruşturma ve bir dava açıldı ancak o, adaleti aramaya ve nihayetinde bulmaya kararlı.

Daha önce Medyascope’un “Yirmi Beş” adlı belgeselinde konuşan Mısra Öz, “Çocuğumu kaybettim ve bir hastalıkla kaybetmedim, kader diyebileceğim bir olay yok. Unutmasınlar çünkü Arda gibi yedisi çocuk, 25 kişinin hayatını yok ettiler” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.