Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope salgınla mücadelenin ön cephesinde: Yoğun bakımlarda yaşananlar, filyasyon uygulamasının işleyişi

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görüldüğü ilk günden bu yana sağlık çalışanları, salgınla en ön cephede mücadele ediyor. Ailelerinden, çocuklarından, sevdiklerinden günlerce uzak kalarak, tüm dünyayı etkisi altına alan salgına karşı en riskli alanlarda olan sağlıkçılar, yoğun bakımlarda ve filyasyon ekiplerinde görev yaparken virüsle karşı karşıya kalıyor. 

Medyascope’tan Hazar Dost ve Sedat Elbasan, sağlık çalışanlarının mücadelesini iki hafta arayla en ön cephede gözlemledi. İkili, Haseki Hastanesi’nin yoğun bakım servisine giderek vaka yoğunluğunu, hastalara uygulanan tedaviyi ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını izledi, ardından filyasyon ekipleri ile bir gün geçirdi. 

Dost ve Elbasan, Beyoğlu Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan filyasyon ekiplerinin Kasımpaşa’daki “Filyasyon karargâhı”na girip, ilk etapta filyasyonu, ardından adreste yapılan uygulamaları gözlemledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.