Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selefi gruplara yönelik soruşturma başlatıldı – Ahmet Mahmut Ünlü ifade verdi

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin, Selefi grupların silahlandırıldığı iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

“Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, katıldığı bir televizyon programında, Selefi örgütlerin silahlandığını iddia etmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ünlü’nün açıklamalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 28 dernek ve vakfa operasyon yaptık. 350 kişiyi gözaltına alıp, tutuklamışız. Türkiye’de bu mücadele devam ediyor ama atladığımız olabilir. Bizim bilgiye her zaman ihtiyacımız var. Göremediğimiz var. Perşembe ve cuma günlerinden birinde bildiklerini anlatacak. ‘Devlet bir kişinin ifadesini…’ Evet bir kişinin ifadesi de bizim için önemli. Belki başka bir şey görüyor. Belki bir değerlendirme ortaya koydu. Ben bilmek zorundayım” demişti.

Soruşturmanın açılmasının ardından Ahmet Mahmut Ünlü, bugün (25 Eylül) İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek ifade verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.