Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi: Beşiktaş ve Alanyaspor’dan erken veda, Galatasaray play-off turunda

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu maçları dün (24 Eylül) oynandı. Beşiktaş ve Alanyaspor turnuvaya veda ederken Galatasaray tur atladı. Öte yandan dün oynanan UEFA Süper Kupa final maçında Almanya temsilcisi Bayern Münih, İspanya temsilcisi Sevilla’yı 2-1’le geçerek kupaya uzandı. 

Bayern Münih yine şampiyon 

UEFA Süper Kupası finalinde dün gece Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla karşı karşıya geldi. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Puskas Arena’da oynanan maça stada yüzde 30 oranında seyirci alındı. 12. dakikada penaltı kazanan Sevilla, Ocampos’la öne geçti. Bayern geri düşse dahi oyunun kontrolünü hiç bırakmadı ve 34. dakikada Leon Gorektza’la durumu eşitledi. İkinci yarı Almanya temsilcisi her ne kadar pozisyonlara girse de gole ulaşamadı. Böylelikle mücadelenin normal süresi berabere bittiği için maç uzatmalara gitti. Uzatmanın ilk devresinde Javi Martinez’in kafa vuruşunda top filelerle buluşurken Bayern 2-1 öne geçti. Sevilla geri düştükten sonra Bayern’in baskın oyununa engel olamadı. 

Mücadelede olağanüstü bir performans sergileyen Bayern Münih’li Thomas Müller, maçın oyuncusu seçildi.

https://twitter.com/FCBayern/status/1309257354815434758

Böylece Bayern, Hans-Dieter Flick teknik direktör olduğundan bu yana çıktığı 38 maçta dördüncü kupasını kaldırdı. Flick, Bayern Münih’in başında her 9,5 maçta bir kupa kaldırma başarısına ulaştı. Rekorlara doymayan Almanya temsilcisi, beş büyük ligde üst üste 23 maç kazanan ilk takım oldu. 

Beşiktaş’ta “Yönetim istifa” sesleri 

Beşiktaş, dün UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz temsilcisi Rio Ave ile İstanbul’da karşılaştı. Mücadelenin normal süresinin 1-1 bitmesiyle maç uzatmalara gitti. İki uzatma devresinde de gol sesi çıkmayınca turu geçecek takımı penaltı atışları belirledi. Beşiktaş’ın Kanadalı futbolcusu Cyle Larin ve yeni transferi Welinton penaltı atışlarını gole çeviremezken Portekiz temsilcisi hata yapmadı. 4-2 biten penaltı atışlarından sonra Beşiktaş Avrupa Ligi’ne veda etti. Bu mücadelenin ardından, taraftarlar sosyal medya hesaplarından Başkan Ahmet Nur Çebi’ye istifa çağrısı yaptı. 

Alanyaspor, çıktığı ilk Avrupa kupası mücadelesinde Norveç’in Rosenborg takımı ile karşılaştı. Kırmızı kart nedeniyle 10 kişi kalan Norveç temsilcisi, mücadeleyi 1-0 kazanarak Hollanda’nın köklü takımlarından PSV Eindhoven’in play-off turunda rakibi oldu. 

Galatasaray ise Türk Telekom Stadyumu’nda Hırvatistan temsilcisi Hajduk Split ile karşı karşıya geldi. Rakibini kilitleyen Hajduk, ilk yarıyı gol yemeden kapadı. Mücadelenin son dakikalarına kadar golsüz devam eden maçta kilidi Galatasaray’ın Faslı futbolcusu Younes Belhanda açtı. 77. dakikada öne geçen sarı-kırmızılılar, 86. dakikada Ryan Babel ile farkı ikiye çıkardı. Mücadele bu sonuçla sona ererken, Galatasaray, play-off turunda İskoçya’nın Glasgow Rangers takımına rakip oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.